Bouw met Wovar je prachtige eigen vlonder!

Is een vlonderterras een onbetaalbare luxe? Natuurlijk niet! Met de hoogwaardige gereedschappen, onderdelen én de tips van Wovar bouw je deze schitterende constructie helemaal zelf.

Meten

Ben je helemaal zeker van de gewenste lengte en breedte van je vlonder? Dan is het tijd om je planken te gaan kopen. Laat ze door de vaklui van je plaatselijke bouwmarkt op maat zagen zodat je direct aan de slag kunt. Qua kleuren moet je op je eigen ogen vertrouwen zodra je de planken persoonlijk uitzoekt; websites en papieren catalogi wijken qua kleur nogal eens af van de realiteit.

Ruimte

Gebruik een vaste tussenruimte van zo’n zes á acht millimeter tussen alle planken. Zo kunnen je planken voldoende krimpen en uiteenzetten zodra de temperatuur stijgt of juist daalt.

Ondergrond

Een drainage in je ondergrond voorkomt dat de bodem te drassig wordt en je vlonder wegzakt. Ook een opbouw op een hellend oppervlak kan helpen.

Onderbalken

De houtsoort die je gebruikt bepaalt hoeveel onderbalken je nodig hebt. Vraag hiervoor advies bij je bouwmarkt. Het is echter noodzakelijk dat die balken volledig op gelijke hoogte geplaatst worden en niet kunnen bewegen of verschuiven!

Eerste plank

Is de eerste plank helemaal haaks en recht aangelegd? Dan geldt dat ook voor de rest! Zo niet, dan heb je te maken met een scheve constructie en is er ergens iets fout gegaan. De eerste plank draai je stevig vast met de speciale Wovar vlonderschroeven.

Volgende planken

Om zeker te zijn van de juiste afstand tussen alle volgende planken, gebruik je speciale t-stukjes. Dit in verband met die o zo belangrijke vaste tussenruimte.

Laatste plank

Het is onmogelijk dat de rest van de planken kan verschuiven zodra ook de laatste gelegd is. Schroef ook deze weer stevig vast.

Randen

Het aanzicht wordt er een stuk mooier op wanneer je het onderliggende gedeelte met behulp van rechtopstaande randen uit beeld haalt. Ook hier dien je weer rekening te houden met – jawel! – die tussenruimte van zes ‘a acht millimeter.

Klaar!

Nou, bouw dat terras op; zet die meubelen en andere accessoires neer zoals je wilt en begin met genieten!