Knutsel een decoratie ladder

Op zoek naar iets leuks voor in huis? Of misschien wel om cadeau te doen? Wat tegenwoordig helemaal trendy is, is een decoratie ladder. Hartstikke leuk voor zowel binnen als buiten en je creëert er een natuurlijke en sfeervolle uitstraling mee. Het leuke is dat er allerlei maten ladders te verkrijgen zijn. Of nog leuker; je gaat er zelf een maken! Dan heb je helemaal een unieke decoratie.

Zelf een decoratie ladder maken

Je kunt natuurlijk ergens een ladder kopen, dan heb je al behoorlijk veel keus. Verschillende soorten hout, zoals berken, wilgen of brocante hout. En ook nog verschillende maten. Echter is zelf een decoratieladder maken ook een leuke oplossing. De eerste stap is om wat mooie takken te verzamelen. Combineer het met een leuke boswandeling en je hebt meteen een leuk uitje!

Let op de soort tak

Tijdens je wandeling in het bos moet je goed opletten wat voor soort takken je meeneemt. Probeer niet om de takken van de bomen af te halen, dit is natuurlijk zonde van de natuur! Dus kijk vooral naar de takken die toch al op de grond liggen. Afhankelijk van het formaat ladder dat je wilt maken kies je een formaat tak uit. Denk aan de lengte, maar ook aan de dikte van de tak. Ideaal is als je de diktes een beetje hetzelfde kan houden. In principe heb je 2 lange takken nodig voor de lengte omhoog, en daarbij minstens 3 takken voor de horizontale tredes in de breedte.

Droog de takken

Wanneer je thuis bent moet je ervoor zorgen dat je de takken goed droog. Leg ze op een droge plek en wacht geduldig af. Ben dus ook op tijd met het voorbereiden als je een houten decoratie ladder cadeau wil doen.

Gebruik touw voor een natuurlijke uitstraling

Persoonlijk vind ik het mooiste als er touw wordt gebruikt voor het verbinden van de takken. Op deze manier creëer je een echt natuurlijke uitstraling. Zo krijg je ook geen vieze lijmresten, en hoef je ook niet te timmeren of schroeven waarbij je risico hebt dat je het hout splijt. Dus, ga er snel op uit, en zoek wat mooie takken bij elkaar en begin met knutselen! Zo bespaar je jezelf een onnodig bezoek aan de IKEA. Heel veel knutselplezier allemaal.