Comfortabel en veilig! Maak je huis inbraakvrij

Veiligheid staat voorop om te spreken over een fijne woonomgeving. Dit zorgt ervoor dat je je ten aller tijden op je gemak voelt. Toch kan dit gevoel beïnvloed worden door een slechte herinnering of angst voor inbraak. Gelukkig zijn er een paar handige tips en oplossingen om te zorgen voor een zo klein mogelijk kans van inbraak!

Cijfers

De inbraakcijfers stijgen steeds meer. Zo is er sinds 2012 een stijging van bijna 20%. De politie geeft aan dat inbrekers op te splitsen zijn in 3 groepen. Platteland inbrekers, gelegenheidsinbrekers en professionele inbrekers. In Nederland worden helaas maar 12% van de inbraken opgelost, dus het is aan jou om te zorgen voor je eigen veiligheid.

Hoe gaan ze te werk?

Volgens ex-inbrekers zijn de werkwijzen van inbrekers door de jaren heen niet verandert. De makkelijkste methodes zijn insluipen. Dit gaat door ramen of deuren die openstaan. Sloten worden ook vaak geforceerd van buitenaf. Daarom is de deur op slot doen met de sleutel al vele malen effectiever dan met haakjes, omdat je deze lastiger van buitenaf kan forceren.  

Tips van deskundigen

Hier zijn wat tips van deskundigen voor preventie van inbraak. Zo is het aan te raden om waardevolle spullen buiten het zicht te laten liggen. Daarnaast kunnen omringende factoren van het huis ook werken als preventie. In de vorm van schuttingen en dat soort dingen. Kleine raampjes moeten in de gaten gehouden worden, want een inbreker kan al binnen komen door een opening van vijftien centimeter.

Alarmsystemen

Tegenwoordig kun je eenvoudig kostbare alarmsystemen in huis halen. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat je huis goed beveiligd is en in direct contact is met de politie. Hierdoor voel je je niet alleen veiliger maar ben je het ook daadwerkelijk!

Preventie is beter dan oplossen, zorg daarom voor de gewenste veiligheid om zo optimaal te genieten van je leefomgeving.