Badkamer renoveren

Wanneer je hebt besloten om de badkamer te renoveren dan zijn er een aantal stappen van belang voordat de echte renovatie van de badkamer van start kan gaan. Deze belangrijke stappen zullen hieronder worden doorgenomen.

Inspireer jezelf

Het eerste wat gedaan wordt voor het renoveren van de badkamer is inspiratie opdoen over wat er allemaal mogelijk  is. Om inspiratie op te doen wordt vaak gebruik gemaakt van Pinterest. Kijk hier dus gerust eens rond over wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot badkamers.

Rondkijken in winkels

Nadat je op enkele ideeën hebt opgedaan over hoe je badkamer eruit moet komen te zien is het tijd om jezelf te inspireren. Dit kun je doen in de winkels waardoor het verschil in de prijzen en kwaliteit duidelijk wordt.

Bekijk je eigen badkamer

Het is belangrijk om ook te kijken hoe je huidige badkamer eruit ziet. Waar liggen bijvoorbeeld de leidingen en waar ligt de elektra. Dit zijn zaken die belangrijk zijn bij de inrichting van de badkamer. Wanneer de leidingen en de elektra moeten worden verplaatst is dit een extra kostenpost.

Maak een tekening

Wanneer de indeling van je badkamer duidelijk is, is het tijd om een tekening te maken van je badkamer. Met dank aan een tekening kun je kijken of de indeling logisch is.

Opstellen van het budget

Bepaal je budget dat je wilt uitgeven aan je badkamer. Hierop baseer je de keuze voor de materialen en kies je bijvoorbeeld of je het uitbesteed of zelf doet.

Zelf renoveren of uitbesteden

Je kunt je badkamer zelf renoveren of je kunt het renoveren van je badkamer uitbesteden. Er zijn vele aanbieders voor het renoveren van badkamers, neem 040 Loodgieter voor een badkamer renovatie Eindhoven.

Producten kopen

Nu is het tijd om de producten voor de badkamer te kopen. Meet vooraf wel altijd de afmetingen van het trappengat en van de deuren.