Bam! wat nu?

Als je op een Rotonde rijdt en je wordt ineens aan de zijkant geraakt, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Je auto wordt dan gemaakt bij autoschade Eindhoven of bij een ander bedrijf die bij je woonplaats ligt. In dit artikel lees je wat een schade expert allemaal doet.

Wat doet een schade expert precies?

Heb jij iemand geraakt bij het inparkeren of misschien is iemand anders wel tegen jouw auto aangereden. Samen met de andere bestuurder besluit je om de verzekeraar in te schakelen. Je stuurt het formulier op naar de verzekeraar en deze besluit een bepaald bedrag te vergoeden aan de hand van de taxatie van een schade expert.

Hoe werkt een schade expert?

Voor het taxeren van de schade kijkt de schade expert voornamelijk naar de grootte van de schade, de reparatiemethode en de kosten die hierbij komen kijken. Bij het taxeren van de kosten zal de schade expert vaak in overeenstemming met een schadehersteller op de uiteindelijke taxatie uitkomen.

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van een schade expert?

Bij autoschade is het lang niet altijd zo dat er een schade expert wordt ingezet. Bij schade onder een bepaald bedrag gaat de verzekeraar vaak al akkoord met een “pro-forma nota” van een herstelbedrijf. Een pro-forma nota is simpel gezegd een begroting van de kosten van het herstel van de autoschade. Waar deze grens precies ligt, verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars gaan bijvoorbeeld akkoord met een pro-forma nota bij een bedrag van €800,- terwijl andere verzekeraars al een schade expert sturen bij een pro-forma nota van €600,-. Naast de pro-forma nota verschilt het ook per type verzekering wanneer er gebruik gemaakt wordt van een schade expert.

Hoe kan ik zelf krasjes verwijderen op mijn auto?

Krassen bestaan in verschillende soorten en maten, of je deze zelf kan ‘repareren’ is allereerst afhankelijk van de diepte en grootte van de kras. De lak van je auto bestaat namelijk uit meerdere lagen. Als de kras niet te diep zit en dus niet meerdere lagen heeft beschadigd, dan zijn er producten op de markt waarmee je soms krasjes kunt laten verwijderen. Dus ja, je kan het in sommige gevallen zelf doen, maar dan moet je wel goed weten wat je doet. Als je namelijk niet secuur te werk gaat of de juiste materialen gebruikt, dan kan je jouw autoschade alleen maar erger maken.