Benefietwedstrijd organiseren

Ze komen bijna altijd wel positief in het nieuws: Benefietwedstrijden. Deze wedstrijden worden voornamelijk gehouden om geld op te brengen voor het goede doel en natuurlijk voor het samenbrengen van mensen. Bij het organiseren van een benefietwedstrijden komt een hoop kijken. Van financiering en de locatie tot catering.

Locatie

Om een wedstrijd te kunnen houden is een locatie nodig. Wanneer je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd organiseert bij een lokale voetbalclub heb je een grotere kans dat er mee ingestemd wordt dan bij een professionele voetbalclub. De publiciteit die hierbij komt kijken is mooi meegenomen en de voetbalclub houdt er nog een klein centje aan over of doneert ook de winst aan het goede doel. Wel is het belangrijk dat de locatie goed te bereiken is. Er komen namelijk vaak mensen op af die nauwelijks voetbal komen kijken maar wel het goede doel willen steunen mits het goed bereikbaar is.

Vrijwilligers

Benefiet evenementen draaien zowat op vrijwilligers. Bij een voetbalwedstrijd zijn verscheidene vrijwilligers nodig. Denk hierbij aan de voetballers zelf, al worden deze soms ontzien van kosten door middel van sponsoren maar ook scheids- en grensrechters en bar personeel evenals mensen die bij de entree staan. Vrijwilligers komen niet zo maar aanwaaien je zult actief op zoek moeten gaan naar mensen die graag mee helpen voor het goede doel. Nu heb je bij een lokale voetbalclub al een voordeel omdat deze veelal vrijwilligers hebben. Mochten er nog te weinig zijn kan een oproep in de krant altijd een oplossing zijn.

Sponsoring

Zonder sponsoring zal een benefietwedstrijd lastig zijn om te organiseren. Zo heb je vaak sponsoring nodig van catering bedrijven die een wagen ter beschikking willen stellen waar drinken besteld kan worden. De inkomsten hiervan zijn afhankelijk van wat de bedrijven willen bieden. Zo kunnen zij er voor kiezen om kosten in te houden zodat ze zelf op een break-even-point komen of simpelweg de catering met korting aan te bieden. Het voordeel voor bedrijven die sponsoren is natuurlijk dat er “gratis” reclame wordt gemaakt voor hen. Niets komt positiever over dan het sponsoren van een benefiet evenement. Zoals zojuist vernoemd zijn er voetbalspelers, scheids- en grensrechters nodig. Om er voor te zorgen dat zij de uitstraling van een team hebben kan sportkleding netjes laten bedrukken een goed idee zijn. Vaak is het mogelijk om de kleding gratis of voor een lagere prijs in te kopen zodra er reclame van het bedrijf op mag staan. Voor een textiel bedrukkings bedrijf levert dit natuurlijk zo goed als gratis reclame op.

Adverteren

Om een zo groot mogelijk publiek te trekken is adverteren erg belangrijk. Het voordeel van benefietevenementen is dat bijvoorbeeld kranten en regionale radio omroepen maar wat graag helpen bij het adverteren. Doneren naar goede doelen wordt door bijna iedereen gezien als uitzondering van kosten. Zodra je ergens mag adverteren zorg er dan voor dat op zijn minst de datum, locatie
Laat in de advertentie op zijn minst informatie naar voren komen over de locatie, datum, het doel en de activiteiten. Overdrijf hier alleen niet in en laat je adviseren door degene die de advertentie uit brengt.