De 3 meest voorkomende vragen over buisventilatoren

Een buisventilator is geschikt voor zeer uiteenlopende ventilatie toepassingen. Het is een product waar veel vragen over zijn. In deze blog beantwoorden we daarom de 3 meest voorkomende vragen. Zo hoef jij je nooit meer af te vragen waar een buisventilator nou eigenlijk voor is.

Wat is een buisventilator

Ga je een badkamer of een keuken verbouwen? Dan wordt er al snel gesproken over een buisventilator. Maar wat is nou eigenlijk? Een buisventilator is een mechanische ventilator, gemaakt om lucht te verplaatsen. Kenmerkend zijn de ronde aansluitingen. Dit zorgt ervoor dat de buisventilator direct tussen het kanaal kan worden geplaatst. Een aansluiting als een begin- of eindpunt is ook mogelijk. Het voordeel is dat er diverse mogelijkheden zijn.

Waar kun je een buisventilator voor gebruiken?

Wat velen niet weten is dat buisventilatoren een breed toepassingsgebied hebben. Ze worden veelal gebruikt voor ventilatie van badkamers en toiletten van woningen. Maar voor wie denkt dat het alleen daarvoor is bedoeld, heeft het mis. Ze worden ook gebruikt voor de ventilatie van keukens en badkamers in winkels, kantoorruimtes en restaurants. Daarnaast wordt er ook in industrie veel gebruikt gemaakt van deze handige ventilatoren.

Wat zijn de meest voorkomende formaten buisventilatoren?

De buisventilatoren zijn, zoals eerder genoemd, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Maar welke maten zijn het meest voorkomend? Voor woningen is de diameter van de buisventilatoren meestal 100mm, 125mm of 150mm. De 100mm wordt veel gebruikt voor ventilatie voor de kleinste ruimtes. De 125mm is een stapje groter en kan dus iets grotere ruimtes voldoende ventileren. De buisventilator met een diameter van 150mm wordt vaker gebruikt voor middelgrote ventilatie toepassingen. De afzuiging van badkamers bijvoorbeeld. Een buisventilator is een technisch product met nog meer technische specificaties. Ben je verder geïnteresseerd, neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in buisventilatoren. Een bedrijf met veel kennis over deze producten is Spirototaal. Op de webshop kun je gemakkelijk buisventilatoren bestellen.