De vier beste bouwradio merken

De vier beste bouwradio merken

Tijdens het klussen is het fijn om te kunnen luisteren naar muziek aan de hand van een bouwradio. Het maakt het klussen een stuk aangenamer en daarnaast lijkt het werk wat sneller te verlopen wanneer er muziek op de achtergrond aanwezig is. Er zijn vele soorten bouwradio’s op de markt te vinden, diverse grote merken hebben een eigen assortiment aan bouwradio’s met elk zo hun unieke eigenschappen. Hieronder worden de vier beste bouwradio merken voor je op een rijtje gezet.

Bosch

Bosch is een Duits bedrijf welke bekend staat om de technologie die het produceert. Van automobieltechnologie tot huishoudelijke apparaten, in het assortiment van Bosch vind je het allemaal. Zo ook bouwradio’s. Een goed voorbeeld van één van de uitstekende bouwradio’s van Bosch is de Bosch Radio GML 20 PowerBox 360. Deze bouwradio bevat 360° geluid, dus vanuit alle hoeken kun je genieten van muziek tijdens het klussen. Er is tevens de GML 50, een wat duurdere en robuustere variant met net iets meer mogelijkheden.

Makita

Makita is een gerenommeerde Japanse producent van diverse gereedschappen. Al sinds 1915 produceert dit bedrijf diverse soorten gereedschappen en daaraan gerelateerde producten. Ook bouwradio’s ontbreken niet in het grote assortiment van dit bedrijf. Zo is er de Makita DMR 110 Bouwradio DAB/DAB+. Deze bouwradio beschikt over digitale radio, waardoor het risico op storingen verdwijnt en je tijdens het klussen tevens beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit. Er is ook de DMR 108, welke over Bluetooth beschikt.

DeWalt

Het Amerikaanse bedrijf DeWalt produceert sinds 1960 allerlei soorten elektrische gereedschappen en daaraan gerelateerde producten zoals bouwradio’s. Een uitstekende bouwradio uit het assortiment van DeWalt is de Dewalt DWST1 75659 QW ToughSystem Radio. De geluidskwaliteit van deze bouwradio is uitstekend en daarnaast kan er draadloos muziek afgespeeld worden aan de hand van Bluetooth. Er is ook de DeWalt DCR019 XR, een compactere bouwradio die erg mobiel is. Een wat duurdere variant is de DeWalt DWST1 81078 Radio, welke net wat beter beschermd is tegen water en stof.

Festool

Een Nederlandse producent mag zeker niet ontbreken in dit lijstje, en de keuze is gevallen op Festool. Festool is gespecialiseerd in elektrische gereedschappen voor zowel de professional als de doe-het-zelver van hoog niveau. En dat is ook terug te zien in de bouwradio’s van Festool. Zo is er de Festool BR10 DAB+, waarop digitale radio geluisterd kan worden. Ook via Bluetooth of een kabeltje kan muziek afgespeeld worden via deze bouwradio.