Douglas schutting

Een douglas schutting is een sfeervolle schutting voor het afschermen van uw privacy. U kunt door het afschermen van uw tuin in alle rust genieten van uw tuin. Een douglas schutting is niet alleen handig om uw tuin afteschermen maar geeft ook een warme uitstraling aan uw tuin.

Waarom een douglas schutting?

Een douglas schutting heeft een stoere en robuuste uitstraling en kan bijdrage leveren aan de inrichting van uw tuin. Het materiaal is van goede kwaliteit en heeft een groffe uitstraling. Wanneer u tijdens het plaatsen van de schutting de afwerking goed weet uit te voeren kunt u er zeker heel wat jaren plezier aan beleven.

Vanwege het uitharden van natuurlijke stoffen is douglas hout sterk en duurzaam. Door het hout te impregneren bent u verzekerd van een goede langdurige kleurbehoud en duurzaamheid. Nadat de jaren zijn versterkt en het kleurbehoud u in de steek laat kunt u overwegen om uw schuttingdelen te schilderen in uw gewenste kleur. Een voordeel van het Europese houtsoort is dat het eigenlijk niet behandelt hoeft te worden tenzij het in aanraking komt met de grond.

Herkomst

Douglashout is afkomstig van de Douglasspar. De douglassparren zijn over het algemeen te vinden in het Duitse zwarte woud. In Duitsland en Oostenrijk wordt douglashout al jarenlang gebruikt voor veel verschillende objecten. Sinds enkele jaren wordt Douglashout ook in Nederland toegepast voor schuttingen, overkappingen, pergola en tuinmeubelen.

Er zijn veel aanbieders met een groot assortiment douglashout. Dus laat u vooraf informeren over de mogelijkheid en de voordelen van een douglas schutting.