Gereedschap voor de professionele tegelzetter

Tegelzetten is een echte ambacht, waar je goed gereedschap voor nodig hebt. Het beste is daarom natuurlijk om een vakman in te schakelen wanneer je nieuwe tegels wilt laten zetten. Toch zitten er altijd nog klussers bij die het liever zelf doen.

Zelf je tegels zetten

Kies je ervoor om je nieuwe tegels zelf te gaan plaatsen, dan is de eerste stap om goed gereedschap te regelen. Misschien heb je nog wat liggen, maar oud en versleten gereedschap kun je het beste zo snel mogelijk vervangen. Goed tegelzettersgereedschap hoeft natuurlijk niet super duur te zijn, maar je hebt wel verschillende producten nodig. Ga je eenmalig je badkamer betegelen? Dan is deze investering misschien wat overbodig. Ben je zo een fanatieke klusser dat je ook graag anderen gaat helpen met hun tegelwerk, dan is het natuurlijk een prima investering om het juiste gereedschap in huis te halen.

Wat heb je allemaal nodig voor tegelzetten?

Tegels natuurlijk! Maar dat bedoel ik nu niet, het gaat hier echt om het gereedschap. Een lijmspaan en voegspaan behoren natuurlijk tot de basisuitrusting, echter ben je er dan nog lang niet. Wat als je een tegel op maat moet zagen? Dan heb je een tegelsnijder nodig. Een gaatje maken, dan heb je een tegelboor nodig. Cement of lijm mengen? Dan is een mixer ook handig om te hebben. En dan zijn er nog veel meer accessoires die bruikbaar zijn, denk aan voegkrabbers, sponsbakken, tegelreinigers, kniebescherming, en meer. Het is verstandig om eerst een goed te kijken naar welke materialen er allemaal zijn, en welke je nodig denkt te hebben. Misschien blijkt het verstandiger om wat gereedschap te huren. Wil je toch gaan kopen? Dan is het verstandig om kwalitatief goed gereedschap te kopen, zoals bijvoorbeeld van het merk Rubi. Professionele tegelzetters maken ook vaak gebruik van Rubi, het merk heeft zich zeker al bewezen! Je kunt eens een kijkje nemen in de Rubi shop om te zien wat je allemaal nodig hebt.

Al het tegelzetgereedschap aangeschaft, dan wordt het nu tijd om lekker aan de slag te gaan. Succes met de klus!