Heerlijk genieten van je mooi onderhouden vijver

In de zomer heerlijk in je mooie tuin zitten, wie wil dat nu niet. De bloemen zorgen voor het fleurige karakter en de vijver zorgt voor het nodige leven in de tuin. Maar een vijver heeft natuurlijk veel onderhoud nodig. Hier willen we je graag bij helpen en daarom hebben we voor jou een aantal praktische tips opgesteld.

1. Weg met de bladeren!

Het ziet er misschien onschuldig uit, bladeren in je vijver, maar dat is het zeker niet! Als de bladeren zinken zullen ze gaan rotten op de bodem. Dit zorgt ervoor dat het zuurstof in de vijver wordt verminderd. Dit kan resulteren in het sterven van je vissen. Zorg er daarom altijd voor dat je de bladeren uit je vijver vist. Zo houd je de vijver gezond.

2. Reinig de bodem

Gaandeweg het seizoen zal er uiteindelijk een laag met slib op de bodem komen. Dit moet je verwijderen om de vijver gezond te houden. Hoe dan vraag je jezelf af? Door een vijverstofzuiger te gebruiken van bijvoorbeeld Oase. Hiermee verwijder je eenvoudig al het slib van de bodem en je vijver is weer een stap de gezonde kant op.

Met onze tips ben je al een mooie eind op weg en kun je weer genieten van een goed onderhouden vijver.