Klaar voor de start? Af! Dé benodigdheden voor een nieuw kantoor

Comfort en efficiëntie zijn van het hoogste belang als je een nieuw kantoor betrekt. Laat niets aan het toeval over en houd alle zaken omtrent de inrichting van je kantoor in eigen hand!

De eerste stap naar een succesvolle onderneming is een idee. Zodra het zaadje voor dat idee is gaan kiemen, wordt het tijd om dat idee de ruimte te geven die het nodig heeft. En daarvoor heb je een nieuw kantoor nodig! Hier dienen alle werknemers en voorzieningen aanwezig te zijn die de groei van je idee, dat inmiddels je bedrijf is, te stimuleren. We hebben een aantal tips verzameld omtrent belangrijke zaken waaraan je nieuwe kantoor zeker aan moet voldoen.

Stijl

Je kunt geen meubels neerzetten als je pand nog niet af is. Ga daarom grondig te werk en neem de huisstijl van je bedrijf op in je nieuwe kantoor. Zorg voor consistentie en maak je nieuwe werkplek herkenbaar voor zowel je werknemers als voor nieuwe én vaste klanten. Zorg er bovendien voor dat andere elementen van je kantoor, zoals je meubilair, goed met deze stijl samengaan. Dit veraangenaamt de werksfeer omdat iedereen die het gebouw betreedt zich er welkom door voelt. Althans, dat is waar je op moet mikken.

Meubilair

We snappen dat niet iedere beginnende ondernemer bult van de centen. Maar toch mag je het belang van hoge kwaliteit zitcomfort absoluut niet onderschatten. Iedere werknemer dient over een comfortabele stoel en bijpassend kantoor bureau te beschikken. En met ‘bijpassend’ bedoelen we niet slechts de stijl maar ook verstelbaarheid. Zo wordt het de gebruiker heel erg makkelijk gemaakt om de gewenste en meest aangename zithouding aan te nemen.

Als je budget niet toereikend is om een uitgebreide order bij een meubelboulevard te plaatsen, kun je ook naar ‘tweede kans’ meubilair op zoek gaan; verzeker je er dan wel van dat dit van tevoren goed nagekeken is.

Algemene voorzieningen

Alle ruimtes in je pand kunnen maar beter direct functioneren zodra je de deuren opent en voorzien zijn van alle apparaten die nodig zijn om de bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Computers, WiFi, printers, koelkasten en koffieautomaten dienen dus vanaf dag #1 te werken! Maak een lijst van alles wat je nodig hebt om direct los te kunnen gaan en zorg dat je aan al deze facetten voldoet.

Succes met het aanvoeren van je bedrijf!