Poffertjeskraam huren

Glutenvrije poffertjes met boekweitmeel recept. Ben jij allergisch voor gluten of eet je ze liever niet, maar houd je wel van poffertjes? Dan is hier voor jou het perfecte poffertjes recept!

Boekweit is een pseudograan het is glutenvrij, rijk aan eiwitten, vezels, koolhydraten, vitamine b& b6. De zaadjes van de boekweit kun je malen tot meel waarvan je dan weer brood, crackers, pannenkoeken en poffertjes van kan maken. Boekweitmeel is erg voedzaam, licht verteerbaar en smaakt nootachtig. Mocht je ook geen lactose willen eten of ben je lactose intolerant? Kun je in plaats van roomboter rijstolie gebruiken!

Ingrediënten Glutenvrije poffertjes (voor circa 45 poffertjes):

•               100 gr boekweitmeel

•               150 ml amandelmelk, ongezoet

•               1 banaan

•               1 ei maat M

•               0,5 tl kaneelpoeder

•               1 tl bakpoeder

•               snufje zout

•               roomboter of rijstolie om in te bakken

Verder nog:

•               mengkommen

•               Deense deegklopper, garde of handmixer

•               poffertjesplaat

•               schoteltje om de banaan op te prakken

•               vork

•               zeef

•               siliconen kwastje,

•               kleine juslepel of flesje voor poffertjesbeslag

Glutenvrije poffertjes bereiden

Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.  Zorg dat de poffertjesplaat goed warm is dat bakt een stuk makkelijker en zorgt voor een goed eindresultaat.

Haal de schil van de banaan af en prak de banaan met een vork fijn.

Doe het boekweitmeel samen met het zout, kaneelpoeder en het bakpoeder in een grote kom. Roer deze ingrediënten goed door elkaar en zeef ze dan, zodat er dan zeker geen klontjes meer in het mengsel zitten.

Doe in een ander kom de amandelmelk en voeg daar, beetje bij beetje, het meelmengsel bij.

Blijf goed kloppen zodat de eventuele klontjes verdwijnen. Voeg nu terwijl je aan het mixen bent het ei en de fijn geprakte banaan toe en meng alles tot een glad en egaal beslag.

Glutenvrije poffertjes bakken

Wanneer de bakplaat voldoende warm is kun je met bakken beginnen. Vet eerst de vakjes in met roomboter of rijstolie. Gebruik hier voor een siliconen kwastje. Herhaal dit invetten regelmatig voordat je er nieuw beslag in giet. Vul de kuiltjes in de poffertjesplaat voor 3/4 met beslag en bak de poffertjes aan een kant bruin. Keer ze dan voorzichtig met een vork om en bak ook de andere kant goudbruin. Hoe warmer de bakplaat, hoe sneller je de poffertjes moet omdraaien!

Verwijder de poffertjes van de bakplaat en leg ze in een stapeltje op een bord. Met mijn poffertjesplaat kan ik 15 poffertjes in een keer bakken en dat is precies genoeg voor 1 portie. Schenk er dan wat vloeibare honing overheen en serveer direct.

Heb je een feestje of wil je een poffertjeskraam huren? Kijk dan eens op de site van De Mobiele Poffer.