Renoveren kun je leren

Renoveren kun je leren

Grote verbouwingen brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee! Maar je kunt je klus eenvoudig tot een goed einde brengen als je met de volgende stappen rekening houdt.

Plan maken

Kies zorgvuldig de zaken uit die je wilt aanpakken. Bewaar de minst belangrijke klussen voor later en kijk goed wat er met je budget allemaal mogelijk is. Ga geen karwei beginnen als je eenmaal bezig bent; hierdoor verlies je het overzicht en een heleboel geld.

Benodigdheden

Hout, beton en tuingrond hebben allemaal hun eigen gereedschappen en materialen nodig. Oftewel, niet elke klus los je op door een spijker en een hamer te gebruiken en ook niet ieder karwei wordt vrolijk van een schoffel. Maak daarom een lijst van alles wat je nodig hebt en houd wederom goed rekening met je budget. Creëer voldoende werkruimte door een container te huren waarin je al je afval kunt dumpen.

Helpende handen

Je hoeft natuurlijk niet alles alleen te doen. Voor grotere projecten kun je een aannemer inhuren. Maar weet je precies wat je doet en kom je enkel handen tekort? Dan kun je natuurlijk familie, vrienden en buren inschakelen. Doe dit echter wel op tijd, zodat iedereen weet wanneer hij of zij voor jou klaar dient te staan.

Regels

Sommige projecten mag je niet uitvoeren van de gemeente. Anderen weer wel, maar daar heb je dan toestemming voor nodig, in de vorm van een vergunning. We raden je aan om deze op tijd aan te vragen, aangezien er nogal wat tijd overheen kan gaan voordat je deze eenmaal in je zak hebt.

Veel succes met je project!