Robotmaaiers van John Deere: geruisloos maaien zonder moeite

Ben je op zoek naar een goede robotmaaier die jou al het onderhoudswerk aan het gazon uit handen neemt? Het aanschaffen van een robotmaaier van John Deere is dan zeker het overwegen waard. De robotmaaiers van John Deere zijn maaiers die automatisch jouw hele gazon maaien en voeden, zodat het er perfect uit komt te zien. En dit alles zonder dat je daar zelf enige moeite voor hoeft te doen. John Deere heeft een ouder model robotmaaier (Tango E5) en een nieuw model (E5-serie ll) met verbeterde functies.

E5 serie maait tot 1.800 vierkante meter

De E5 serie van John Deere is sinds 2011 op de markt. De Tango E5 robotmaaier maait zeer nauwkeurig en kan een grasoppervlakte van 1.800 vierkante meter prima onderhouden. Dankzij de uitstekende bumpersensoren manoeuvreert de Tango E5 zich makkelijk door de tuin en omzeilt bomen, struiken en andere obstakels. Als het regent zal de Tango automatisch terugkeren naar het laadstation waar hij wordt uitgeschakeld. Op deze manier wordt de levensduur van de messen te verlengd en het maairesultaat gewaarborgd. Dankzij het mulch-systeem wordt het gemaaide gras verpulverd en teruggegeven aan het gazon. Hierdoor wordt het gazon op natuurlijke wijze gevoed. En omdat de maaier zeer stil is, kan het apparaat zelfs ’s nachts worden ingezet.

Moeiteloos maaien tot 2.200 vierkante meter

Het model uit de E5-serie ll is heel geschikt voor de kleine tuin, maar ook in grotere tuinen komt deze robot goed tot zijn recht. Deze maairobot kan met gemak zelfstandig een gazon tot 2.200 vierkante meter maaien. Ook heeft deze maaier in vergelijking met het oude model een slimmere navigatie en kan het apparaat vloeiender de bochten maken. Ook beschikt het nieuwe model over een gebruiksvriendelijke bestuurdersinterface met actuele en aanstaande maaigegevens en kan het op drie verschillende snelheden werken. Als je de robotmaaier optilt tijdens zijn bezigheden dan wordt het mes automatisch stopgezet, erg veilig dus.