Standkachels, wat moet ik er nu mee?

Wat is het voordeel van een losse standkachel aan je truck, camper of boot? Dat levert toch niks op en kost alleen maar geld. Dat is wat veel mensen denken maar het is net zo goed een terug te verdienen investering naast dat het ook extra comfort op levert. De meest verkochte standkachels in Nederland komen van het merk Webasto wat te verkrijgen is bij een aantal importeurs en officiële dealers. Online is dit aanbod te vinden bij de webshop van Rietveld. Op de website staan vaak de details van de kachels maar worden niet de precieze voordelen beschreven. Zonde, wat ze zijn er wel degelijk!

De efficiëntie van een standkachel

Een opgewarmde truck zorgt niet alleen voor een vergroot comfort maar ook voor een verbeterde efficiëntie van de motor. Doordat de vrachtwagen in de winter niet koud hoeft te starten zal hij in zijn eerste kilometers een aanzienlijke brandstofbesparing hebben. Daarnaast zorgt een luchtverwarmeer ervoor dat je tijdens  pauzes en eventuele nachten ook in een comfortabele omgeving door kan brengen. Natuurlijk is het maar de vraag of dit het waard is wanneer het een investering betreft van duizenden euro’s. Echter geld dat de gemiddelde truck binnen 7 maanden door een zuiniger verbruik de kachel weer kan terug verdienen. De motor verbruikt namelijk minder diesel voor het verhitten van je lucht met een standkachel omdat deze afzonderlijk van de motor draait en hierdoor een forse bezuiniging oplevert.

Ontspannen op vakantie

Niet alleen tijdens het werk van een trucker is een standkachel handig. Ook wanneer je met je gezin er een week tussenuit gaat met de camper of caravan. Wanneer je in Nederland op de camping verblijft kunnen de nachten akelig koud worden. Dit in tegenstelling tot een buitenlandse vakantie. Daar zijn de nachten vaak te warm en klam voor de gemiddelde Nederlander. Hoe mooi is het dan ook dat jij hier met minimale kosten een aangenamer verblijf van kan maken!