Tips voor het inrichten van je tuinhuisje

Voor veel mensen is het een van de leukste dingen die er is: hun eigen huis inrichten. Spelen met kleur, experimenteren met de plaats van je meubels, de wanden opfleuren met bijzondere foto’s of aparte kunstwerken… Wanneer je van een plek helemaal jouw eigen toevluchtsoord kunt maken, telt ieder detail. Minstens zo leuk is het om jouw tuinhuisje mooi in te richten. Een tuinhuis hoef je tegenwoordig namelijk echt niet alleen maar te gebruiken als een opslagplek. In deze blog geven wij je tips om je tuinhuis in te richten!

Zorg voor de juiste meubels

Het belang van geschikte tuinmeubelen kan niet worden onderschat: deze kunnen de hele look van jouw tuinhuis namelijk veranderen. Kies je voor elegante houten stoeltjes of juist voor robuuste barkrukken van metaal? Dat maakt natuurlijk heel veel uit! Een tuinhuis kan een fijne plek zijn om je even terug te trekken, maar dan wil je natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten. Voor een relaxte uitstraling kun je ook grote kussens neerleggen waar je goed in wegzakt. Dat geeft je tuinhuis direct een hele huiselijke vibe!

Romantisch: sfeerlicht!

Om ook ‘s avonds te genieten in jouw tuinhuis, wil je natuurlijk wel dat er ook verlichting aanwezig is. Een sfeervolle en romantische optie zijn lichtslingers. Je kunt natuurlijk gaan voor standaard lampjes maar er is ook veel keus uit andere vormen. Hartjes, cacti, sterren: er zijn ontelbaar veel opties. Als de nacht valt en het enige licht in je tuinhuis afkomstig is van een lichtslinger, creëer je een instant romantische ambiance. Glaasje wijn en wat te snacken erbij en je kunt hier avond na avond genieten.

Maak het persoonlijk

Juiste meubels? Check. Mooie lichtjes? Check. Om het geheel af te maken, is het leuk om wat persoonlijke details aan de inrichting van het tuinhuis toe te voegen. Dit hoeft echt niet heel groots of uitgebreid. Het is al hartstikke leuk om gewoon een stel foto’s op te hangen of neer te zetten. Ook accessoires als zelfgemaakte kleden, kussens of schilderijen kunnen jouw tuinhuisje net dat beetje extra geven.