Verpakkingsproces magazijn

Als magazijnmedewerker krijg je er hoe dan ook mee te maken. Er groot aantal producten dat vervolgens getransporteerd moet worden naar een volgend adres. Om deze producten zo goed mogelijk te kunnen transporteren is het van belang dat deze producten goed verpakt zijn. Het is echter op een andere manier transporteren dan thuis een pakketje verzenden met post nl.

Orders picken

Het verpakkingsproces begint bij het picken van de juiste producten voor klanten. Door het gehele magazijn zijn honderden producten verspreid en deze moeten eerst worden verzameld voor de klant. Wanneer alle orders zijn gepickt is het van belang dat deze orders worden samengevoegd tot een of meerdere pakketten die naar hetzelfde aflever adres gaan. Omdat er bij dit inpakken een grote tijdsdruk aanwezig is, is vaak te zien dat dit niet op de meest nette manier gebeurt. Vaak zijn de dozen scheef ingesneden of staan de dozen bol omdat er zo veel mogelijk in een pakketje moet zitten.

Orders sorteren

Nadat alle orders zijn ingepakt door de inpakkers dienen de orders te worden gesorteerd zodat ze worden verzonden naar hetzelfde adres. Bij het sorteren worden alle orders voor dezelfde klant samengevoegd op een pallet. Het bouwen van een stevige pallet is vaak een tegenvallende klus omdat er vaak verschillende maten dozen zijn en omdat de dozen niet allemaal recht zijn. Om de pallet toch wat stevigheid mee te kunnen geven voor het transport is een wikkelmachine een zeer bruikbare machine. Met dank aan een wikkelmachine wordt er een rekfolie om of over de pallet heen getrokken zodat de pallet bij elkaar gehouden wordt. Met dank aan deze folie is de kans dat de pallet omvalt een heel stuk kleiner. Je wilt natuurlijk niet dat een pallet omvalt want dit kan zorgen voor veel schade aan de producten. Vandaar ook dat alle magazijnen een eigen pallet wikkelmachine hebben. Vervolgens worden alle pallets ingeladen in de vrachtwagen van de transporteur en deze transporteur levert de pallets uiteindelijk af bij de klant.