Wat je moet weten over loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding, je hebt er vast wel eens een keer wat over gehoord. Maar wat is loopbaanbegeleiding nou eigenlijk? Het woord zegt het eigenlijk al. Je wordt begeleid in je loopbaan. Met de juiste begeleiding kan jouw carrière weer een boost krijgen!

Koers in jouw carrière

Wanneer is het verstandig om een loopbaanbegeleider in te schakelen? Heb je het idee dat je helemaal niet op je plek zit bij jouw huidige werkgever? Ben je tot de conclusie gekomen dat de baan die je nu hebt helemaal niet aansluit op jouw interesses? Dan kan een loopbaanbegeleider jou goed op weg helpen. Samen met een loopbaanbegeleider kun je jouw obstakels in kaart brengen en/of de koers bepalen in je carrière. Een loopbaanbegeleider daagt jou uit en geeft je tools en tips zodat jij jouw doel kan bereiken.

Soorten loopbaanbegeleiding

Je hebt verschillende soorten loopbaanbegeleiding. Zo heb je loopbaanbegeleiding bij praktische vragen. Hierbij kun je denken aan het ontdekken en verhelderen van je talenten, een beroepskeuzetest en het opstellen van een CV. Ook kun je loopbaanbegeleiding inschakelen bij een obstakel.

Wat voor obstakel?
Ben je bijvoorbeeld ontslagen? Of heb je onlangs een burnout gehad? Dan is een loopbaanbegeleider zeker de moeite waard om in te schakelen. Wil je de koers naar je toekomst bepalen? Ook dan kun je kiezen voor loopbaanbegeleiding bij koersbepaling. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om interne loopbaanbegeleiders in te schakelen. De loopbaanbegeleiders helpen binnen het bedrijf met praktische vragen. Interne loopbaanbegeleiders zul je vooral terug zien in de grote organisaties.

Loopbaanbegeleider gezocht?

Ben je op zoek naar een loopbaanbegeleider die jou op weg kan helpen? Ga dan eens naar de website van Van Ede & Partners (www.vanede.nl). Hier kun je onder andere terecht voor loopbaanbegeleiding in Groningen.