Wyandotte kriel kip

Wyandotte kriel; sluit je aan bij de N.W.C.!

Ben jij ook zo’n fan van kippen en dan met name van de wyandotte kriel kippen? Dan is het misschien wel een goed idee om je aan te sluiten bij de N.W.C., de Nederlandse Wyandotte Club. De N.W.C. is opgericht op 29 april 1923 en bestaat dus al bijna 100 jaar!

Wyandotte, je ziet ze vaker dan je denkt!

De Wyandotte is een zeer bekende verschijning, vooral onder sierhoenders. Daarnaast staan de Wyandottes bekend om het gemak om ze te tammen en zijn hele vriendelijke beesten.  De jonge Wyandottes, die worden Wyandotte kriel genoemd.

Waar op te letten bij de Wyandotte

Om een Wyandotte te herkennen kun je op verschillende uiterlijke kenmerken letten zoals de snavel, de kam en het gezicht. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer kenmerken waar je een echte Wyandotte aan kunt herkennen. Hieronder worden de uiterlijke kenmerken beschreven.

De kam

De Wyandotte kippen hebben een roze gekleurde kam, en heeft een prominente plek op de kop. Daarnaast heeft de kam een ovale vorm. Het oppervlak van de kam is bedekt met geronde puntjes. Wist je trouwens dat de kam kleiner is bij de vrouwelijke wyandotte dan bij de mannelijke wyandotte?!

Kleuren

De Wyandotte is een ras dat veel kleurslagen heeft. Zo heb je bijvoorbeeld de volgende kleurslagen:

– Zilver zwartgezoomd

– Goud zwartgezoomd

– Goud blauwgezoomd

– Geel witgezoomd

– Wit zwartcolumbia

– Buff zwartcolumbia

– Wit blauwcolumbia

– Meerzomig Partijs

– Meerzomig Blauwpatrijs

– Meerzomig Zilverpatrijs

– Meerzomig Geelpatrijs

– Gestreept Roodporselein

– Zwart witgepareld

– Zalmkleurig

– Parelgrijs

– Zwart

– Wit

– Blauw

– Buff

– Rood

Ben je benieuwd naar de Wyandotte kriel of ben je van plan om zelf kippen te gaan houden? Denk dan eens aan de Wyandotte of Wyandotte kriel