3x voordelen van kunststof kozijnen!

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren ongelooflijk sterk in populariteit gegroeid. In het verleden koos men sneller voor houten kozijnen omdat kunststof als minder mooi beschouwd werd. Tegenwoordig is dit wel anders! Kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien zijn populairder dan ooit. Dit is eigenlijk maar goed ook, want kozijnen van kunststof bieden namelijk veel voordelen!

Kunststof is duurzaam

Het eerste grote voordeel vankunststof kozijnen is de duurzaamheid van het materiaal. Kozijnen, dakkapellen en schuifpuien dienen bestand te zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden. Zo moeten ze tegen een hittegolf kunnen maar ook tegen een periode van vorst en sneeuw. De speciaal samengestelde kunststof vezels maken dat de kozijnen een levensduur van wel 50 jaar hebben. Dit is aanzienlijk langer dan kozijnen van bijvoorbeeld hout of aluminium.

Isolerend karakter

Een ander groot voordeel van een kunststof kozijn, is de isolerende werking. Kunststof kozijnen worden standaard geleverd met dubbel glas wat maakt dat warmte beter binnen wordt gehouden. Op de lange termijn heeft dit zelfs een positief effect op je portemonnee aangezien de stookkosten vanzelf af zullen nemen. Deze kozijnen isoleren niet alleen warmte maar werken ook erg goed tegen geluidsoverlast. De aanschaf van kunststof kozijnen is daarom ook een goede optie als je langs een drukke weg of dichtbij een snelweg woont.

Kunststof is onderhoudsarm

Naast dat kozijnen van kunststof erg duurzaam en isolerend zijn, zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vocht en vuil niet kan hechten waardoor je kozijnen erg makkelijk schoon te houden zijn. Voor mensen die het gladde oppervlak van kunststof niet mooi vinden, zijn er tegenwoordig ook kunststof opties die zijn voorzien van een houtnerf. Daarnaast zijn kunststof kozijnen, dakkapellen enschuifpuien in een heleboel kleuren verkrijgbaar. Er zal dus altijd wel een optie zijn die past bij jou specifieke wensen en behoeften!

De nadelen

Naast alle voordelen van kunststof kozijnen zijn er natuurlijk ook wat nadelen. De plaatsing van kunststof kozijnen is een flinke investering op de lange termijn. Daarnaast is kunststof niet over te schilderen, wat maakt dat de kleurkeuze vrijwel permanent is. Heel af en toe kan het voorkomen dat het kunststof beschadigd. Reparatie is ingewikkeld en tijdrovend wat het erg kostbaar maakt. Beschadiging komt echter zo weinig voor dat dit geen zwaarwegend minpunt is.