Zo kies je raamdecoratie die bij je past!

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van zonwering en raamdecoratie. Het is dan ook niet zo raar dat we door de bomen af en toe het bos niet meer zien. Kies je voor rolgordijnen, plisségordijnen of toch voor jaloezieën? En heb je daarnaast ook al stilgestaan bij buitenzonwering? Iedere vorm van raamdecoratie heeft zo zijn eigenschappen. Daarom is het een goed idee om alvorens je keuze te maken, na te gaan wat de voor- en nadelen van de verschillende vormen van decoratie zijn. Om je op weg te helpen geven we je in dit artikel een paar tips om er zeker van te zijn dat je raamdecoratie en zonwering kiest die helemaal passen bij jouw woonwensen!

Tip 1: wat moet de ruimte uitstralen?

Bij de keuze van raamdecoratie is het belangrijk om na te gaan wat je wilt dat een bepaalde ruimte uitstraalt. Hier moet je ook rekening houden met de stijl die je terug wilt laten komen in een ruimte. Als je gaat voor een landelijke uitstraling, passen vouwgordijnen of houten jaloezieën erg goed. Ligt je voorkeur meer bij een industriële uitstraling? Kies dan voor aluminium jaloezieën of rolgordijnen. De opties zijn eindeloos waardoor het maken van een goede keuze erg moeilijk kan zijn. Het is daarom goed om de inrichting en stijl van een ruimte te gebruiken als referentiepunt voor je keuze!

Tip 2: kies de juiste kleur!

De keuze van kleur is belangrijker dan je in eerste instantie zou denken. De keuze van kleur heeft namelijk veel invloed op de sfeer van een ruimte. Warme kleuren, zoals bijvoorbeeld natuurtinten, geven een ruimte een warme uitstraling. Pasteltinten zorgen ervoor dat een ruimte rust uitstraalt. Als je een ruimte optisch groter wilt laten lijken moet je kiezen voor lichte kleuren. Daarnaast is het goed om de kleur van raamdecoratie terug te laten komen in je inrichting om de ruimte samen te brengen tot een geheel.

Tip 3: kies de juiste raamdecoratie voor de slaapkamer!

Raamdecoratie voor slaapruimtes dient minimaal verduisterend te zijn. Gelukkig hoef je hiervoor allang niet meer te kiezen voor zwarte gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tal van kleuren prints en materialen. Bij de keuze van verduisterende gordijnen is het ook belangrijk dat deze aansluit bij de stijl en inrichting van de kamer.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt doorZonwering Houten.