4 tips bij het organiseren van een tentfeest

Heb je wat te vieren? Of wil jij graag een buurtfeest organiseren? Dan is het praktisch en gezellig om voor een tentfeest te kiezen. Maar voor je hierin kunt feesten, moeten er allerlei zaken geregeld worden. Aan sommige dingen had je wellicht zelf gedacht. Andere zijn wat verder gezocht. Daarom speciaal voor jou deze blog. Wij geven jou 4 tips bij de organisatie van een groot evenement.

Feesttent huren

Bij het organiseren van een tentfeest heb je natuurlijk wel een tent nodig. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten tenten. Het aanbod wordt ieder jaar weer groter. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk om goed na te denken over de grootte van de tent. Dit vanwege de vergunningen van de gemeente. Maar ook om de veiligheid van de bezoeker te kunnen garanderen. Het is raadzaam om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven, voor je kiest voor een tent.

Inslaan van voldoende eten en drinken

Geen feest is compleet zonder hapjes en drankjes. Toch is het lastig om hier een goede inschatting van te maken. Je kan informatie inwinnen bij verschillende cateraars, zodat je zeker weet dat je niet halverwege de avond al zonder drank komt te zitten. Ook aan eten moet worden gedacht. Ga je voor een lekkere warme hap? Of voorzie jij de bezoekers van een lekker koud hapje?

Mobiele koelcel regelen

De drank en de hapjes zijn geregeld? Maar waar sla je dit op als je een tentfeest organiseert? Speciaal voor dit soort grote evenementen is een mobiele koelcel geschikt. Door middel van deze koelcel kun jij de drankjes koud houden op locatie. KC Trading beschikt over een groot aantal koelcontainers. Zo zit er altijd wel een koelcel voor jouw tentfeest bij.

Voldoende stroom

Nu je de meeste zaken hebt geregeld, is het ook van belang om rekening te houden met de technische aspecten. Denk bijvoorbeeld ook aan voldoende stroom. Huur aggregaten in om er zeker van te zijn dat de stroom er niet uit knalt.