Klein eiland, grote mogelijkheden

Texel is de eerste eiland van de befaamde TV-TAS waddeneilanden van Nederland. Al jarenlang is dit een top toeristische plek voor Nederlanders van jong en oud! En dat heeft zo zijn redenen…  

Ook al is het een eiland, het inwonersaantal kan worden vergeleken met een woonwijk in Groningen. Met 13.500 inwoners verspreid over 10 dorpjes/gehuchten is Texel een ideale plek om even lekker tot rust te komen. Met wel bijna 700.000 verblijfs bezoekers en bijna 200.000 dagbezoekers per jaar gaat het met de toerisme ook niet onaardig. Maar wat heeft Texel allemaal te bieden?

Uitgaansleven

Texel heeft een levendige uitgaansleven. In navolging van een mooie stranddag is de dag afsluiten met een lekker drankje en een hapje ideaal op het strandpaviljoen. Een fiets- of wandeltocht wordt nog leuker gemaakt door even een tussenstop bij één van de vele terrassen. Die zijn er gelukkig, net als alle uitgaansmogelijkheden in overvloed!

Eten  

Voor de liefhebbers van goed eten, is Texel een bestemming. Met wereldberoemde Texelse lamsvlees, heerlijke asperges, verse vis en oesters heeft u in navolging van een leuke dag ook een heerlijke maaltijd. Hierdoor zullen je smaakpapillen geactiveerd worden en je maag gevuld!

Sporten

Aangezien je overal op het eiland met een steenworp afstand van de zee bent, zijn er voor strandactiviteiten niet genoeg! Er is voldoende ruimte om veilig te kitesurfen, powerkiten, strandzeilen, kitebuggyen en flyboarden! Ook voor beginners zijn er veel opties. Zo worden er cursussen gegeven door experts met veel ervaring. Daarnaast zul je altijd onder begeleiding en in een veilige omgeving optimaal genieten.

Cultuur

Texel heeft verschillende musea. Ze staan vaak in het teken van de geschiedenis. Zo zijn er het walvisvaardershuisje, de oudheidkamer, het luchtvaart- en oorlogsmuseum en het cultuurhistorisch museum. Daarnaast kun je ook op bezoek gaan aan Ecomare. Dit is het centrum voor wadden en de Noordzee op Texel. Bestaand uit een natuurmuseum, hondenopvang, zeeaquarium en een vogelopvang.     

Werken

Wil jij een zomer lekker werken op de meest gezellige eiland van Nederland? Bekijk dan de vacatures van Texel en kies iets dat bij jouw interesses en vaardigheden past! Hierdoor kun je het genot van een Texel combineren met het bijverdienen.