9 dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een leren bank

Een bank shoppen is echt niet anders dan mogelijke huizen, auto’s, jassen en zo ongeveer alles wat je ooit dient te kopen: je krijgt oneindig veel opties te zien, maar moet voorzichtig zijn voordat je een keuze maakt. Het kan lijken alsof je precies weet wat je in je woonkamer wilt (of waar je ook van plan bent om die leren bank te plaatsen), maar wat gebeurt er als je die meubelwinkel binnenloopt en de verschillende stijlen, vormen, kleuren en maten ziet? ? Plots lijkt een beetje onderzoek van tevoren niet zo gek, toch? Nou, je kunt gerust zijn – we hebben jou huiswerk al voor je gedaan. Bespaar jezelf dus de hoofdpijn, tijd en geld door naar deze 9 dingen te kijken voordat je een bank kiest.

1. Overweeg de grootte

Als het om meubels gaat, telt de maat zeker! Ongeacht hoe groot of klein je woonkamer is, je zult moeten beslissen hoeveel je van plan bent om te vullen met banken en andere meubels. Ben je van plan een koffietafel te nemen? Dan kan een eenvoudige L-vormige bank er geweldig uitzien wanneer hij wordt gecombineerd met een salontafel. Als je van plan bent om je bank de eyecatcher van de kamer te laten zijn, raden we je aan rondere bankvormen te zoeken die wat meer ruimte innemen en veel zitplaatsen bieden. Kleinere woonkamers gelijk aan kleinere banken. Met minder ruimte, is het gewoon logisch dat elke bank die je kiest aandacht gaat trekken; daarom is het belangrijk om een bank te kiezen die praktisch, stevig is en een aanvulling vormt op de rest van de ruimte.

2. Bepaal hoe deze wordt geplaatst

De lay-out van je woonkamer is afhankelijk van je levensstijl. Gebruik je de kamer meestal om te ontspannen en films te kijken? Dan moet je bank in de richting van de tv kijken. Hosten en entertainen jullie daar veel? Maak een halve cirkel (of volledige cirkel, even) rond een centrale tafel. Gebruikt je familie de woonkamer om te ontspannen? Omarm vervolgens je bank met stoelen en kussens om meerdere zitgedeeltes te creëren die individueel of als een grote groep kunnen worden gebruikt.

3. Bepaal de beste vorm

Oriëntatie en vormen van banken gaan hand in hand. Hoewel een mooi L-vormig ontwerp fantastisch is voor het verdelen van open ruimten (zoals een woonkamer en een keuken), is een rondere vorm meer ideaal voor een kleinere ruimte die bedoeld is als bijeenkomst ruimte voor groepen mensen.

4. Test de leren bank

Hoe weet je of die bank comfortabel en praktisch is als je hem niet eerst uitprobeert? De gemiddelde bank heeft een zitdiepte van minstens 60 cm, wat veel bewegingsruimte betekent als je lange benen hebt. Maar vergeet niet dat de zitdiepten variëren, vandaar dat het van vitaal belang is om verschillende stijlen uit te proberen om ervoor te zorgen dat je een goede rug ondersteuning krijgt. Qua zithoogte zijn de meeste ontwerpen tussen de 45 en 50 cm hoog. Past dit bij iedereen in je familie? Controleer tenslotte de breedte van de bank

5. Investeer in een goed frame

Een bankframe van goede kwaliteit is zeker een paar eurotjes extra waard, omdat het nog een paar jaar kan duren voor je weer een nieuwe wilt kopen. Let op de garantie voordat je een bank kiest – sommige fabrikanten hebben zoveel vertrouwen in hun frames dat ze een levenslange garantie bieden. En hoewel een massief hardhouten frame een goede optie is, moet je op je hoede zijn voor een spaanplaat of metalen constructie.

6. Controleer de kussens

Wat er in je bank zit, is ook belangrijk. Hoewel kussens gevuld met veren veel comfort bieden, hebben ze regelmatig onderhoud nodig. En onthoud dat schuim- en vezelvullingen kunnen afvlakken en hun vorm in de loop van de tijd verliezen (ligt uiteraard aan hoe het schuim is opgebouwd). Hoe zit het met het kiezen van een combinatie van veren en kussens gevuld met schuimrubber, veren en zitkussens gevuld met schuim of vezels? Veren zorgen voor de zachtheid terwijl het schuim zorgt voor een goede structuur.

7. Focus op stof

Het type stof moet zeker hoog op je lijst staan bij het kiezen van een bank. Natuurlijke materialen kunnen vervagen in fel zonlicht, dus kies liever een synthetische stof als de bank bij een raam wordt geplaatst. Heb je kleintjes en / of huisdieren in huis? Denk dan niet eens aan wit suède! Kies voor een stof die gemakkelijk schoon te maken is. Losse hoezen zijn absoluut ideaal, omdat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor reiniging. Leer is een materiaal dat altijd in stijl is (vooral in donkere tinten), dat over het algemeen goed met de leeftijd meegaat en vrij gemakkelijk te reinigen is.

8. Welke stijl past bij je huis?

Uiteraard wil je niet dat je bank opvalt als een pijnlijk pukkeltje in je woonkamer. Hoewel het lastig kan zijn om je eigen persoonlijke stijl vast te leggen, raden we je aan je instinct te volgen bij het kiezen van een leren bank die de rest van de looks van de kamer aanvult. Als je huis is ingericht met moderne designs en strakke oppervlaktes, kies je een bank met strakke lijnen en dramatische kleuren. Als je leefruimte meer een eclectische mix van kleuren en ontwerpen is, kan een bank die verschillende stijlen combineert (zoals een vintage bank die opnieuw is bekleed met een kleurrijke stof of losse kussens) je stijl perfect aanvullen. Als je persoonlijke stijl traditioneler is, kies je een klassiek gestructureerde bank in een duurzame en neutrale stof. Dit is zeker om trends te overleven plus goed te werken met verschillende kleuren en complementaire stukken welke je in de buurt van het bankstel kunt plaatsen.

9. Kies een kleur

Als je liever niet gokt met brutale kleuren en patronen op je bank, is het veiliger om een funky poef te kiezen die je als salontafel kunt gebruiken. Dit voegt zeker een subtiel gevoel van diversiteit toe aan uw leefruimte, terwijl het prachtig vloeit met meer klassieke meubelstukken. Een echt kleur advies kunnen we je zo in 1 bericht met alleen maar tekst niet geven, ga hiervoor naar onze site, of kijk op onze Pinterest pagina (Zitgids) om foto’s met voorbeelden van geweldige woonkamers te zien. Hebben we geholpen om het kiezen van een bank eenvoudiger, minder stressvol en leuker voor je te maken?

Over de auteur

Bankstellenshop is een onafhankelijk platform voor de verkoop van bankstellen (onder andere een leren bank</a) kun je kopen op de site). diverse aanbieders plaatsen modellen op de site waar bankstellenshop als tussen persoon dient. Om de expert te zijn op het gebied van bankstellen plaatsen ze diverse aankoop tips over alle onderwerpen op de site. Lees alle tips op Bankstellenshop.com, mis je iets? Stuur een bericht en ze gaan er verder op in!