Begrafenis of crematie. Dat zijn de twee belangrijkste opties. Welke is geschikt voor jou?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw overtuigingen, prioriteiten, financiën, gezinssituatie en mogelijk ook andere factoren. Laten we naar de twee opties kijken, samen met de voor- en nadelen van elk. Dit geeft je een goed begin bij het beslissen of begraven of cremeren het beste is voor jou.

Begrafenis opties

Een lichaam kan worden begraven in de grond op een begraafplaats of op een privéterrein.

De meeste mensen kiezen ervoor om begraven te worden op een begraafplaats. Ook kan gekozen worden voor een ‘groene begravenis’. Dit is de praktijk om het menselijk lichaam op de meest natuurlijke, milieuvriendelijke manier naar de aarde te brengen. Meestal wordt het ongebalsemde lichaam begraven in een eenvoudige lijkwade of biologisch afbreekbare kist gemaakt van bamboe of andere “groene” materialen.

Begrafenis voordelen

Traditionele begrafenissen hebben veel voordelen. Het is meestal een acceptabele optie voor een breed scala van overtuigingen onder familieleden. Er zijn milieuvriendelijke en duurzame opties, zoals de hierboven genoemde “natuurlijke begraving” -methoden. U hebt goedkope opties, waar u uw eigen kist kunt maken of een economisch model kunt kiezen van de begrafenisondernemer of online.

 

Begrafenis nadelen

Hier zijn enkele van de nadelen:

Over het algemeen kost begrafenis meer dan crematie

Begraving moet in een relatief korte tijd worden gedaan

Beperkingen op begraafplaatsen beperken soms de bezoektijden, personaliseringsopties, monumententypen, bloemen en andere herdenkingen aan het graf, enz

Als u verhuist, zult u niet zo gemakkelijk kunnen bezoeken

Het verplaatsen van een lichaam na begrafenis is erg moeilijk of zelfs onmogelijk als gevolg van wetten, voorschriften en logistieke kosten

Sommige families vinden dat de “traditionele” begrafenis / uitvaartdiensten geen betekenis en / of personalisatie hebben

Het gaat vaak om dure en milieubelastende chemicaliën die worden gebruikt bij het balsemen

Crematie opties

Tegenwoordig kiest 65% van de mensen voor een crematie (Bron CBS en LVC). Deze optie biedt een ongelooflijke variëteit aan opties voor herdenking voor of na de crematie, het opdelen van de overblijfselen, reizen, verstrooiing op het land of op zee, een klein deel houden, begraving begraven, een deel van de as in een medaillon in de buurt van uw hart, bewegen, begraven worden of bij elkaar worden gehouden als een paar, worden “geplant” als een boom, kiezen voor een crematie-urn op een veel latere datum of een op maat gemaakt, en meer.

Met crematie kunt u nog steeds kiezen voor bijna alle diensten en opties aangeboden door de begrafenisondernemer. Of je kunt de meest betaalbare, eenvoudigste optie kiezen met directe crematie, waarbij het lichaam van de overledene ‘direct’ wordt gecremeerd na de dood zonder tussenkomst van diensten bij een uitvaartcentrum.

 

Voordelen van crematie

De voordelen van crematie zijn lagere kosten, meer personaliseringskeuzes, meer verstrooiing opties. Het delen, verspreiden en / of de resten thuis te houden. Ook zijn er veel premium crematie-urnen verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde kosten als of zelfs minder dan de begrafeniskist.

Crematie biedt u de mogelijkheid om een ​​gedenk-, begrafenis- of verstrooidienst te plannen op het meest geschikte moment voor u en uw gezin. Je kunt met de overblijfselen reizen, wat betekent dat je op bijna elke locatie ter wereld een herdenking of een kleine familiebijeenkomst ter ere van je geliefde kunt houden – van bergtoppen tot een favoriet sportstadion. Bovendien kun je de restanten van je geliefde bewegen en houden, en kun je een kleine hoeveelheid as innemen om te allen tijde in de buurt te blijven met juwelen voor herdenking crematie.

Crematie biedt je ook de mogelijkheid om opties te combineren. Je kunt assen onder familieleden verdelen, de overblijfselen van een paar vermengen of vermengen, of gewoon de tijd nemen om te beslissen wat je met de resten moet doen. Ten slotte kunt u nog steeds een volledige “traditionele” begrafenisdienst hebben, met als enig verschil dat een urn met gecremeerde resten wordt begraven in plaats van een kist met een lichaam.

Nadelen van crematie

Crematie is permanent – als het eenmaal is gedaan, kan het niet ongedaan worden gemaakt. Sommige religies of culturen keuren crematie niet goed. Ondanks de groeiende populariteit is crematie nog steeds niet overal beschikbaar, dus het is misschien geen realistische of kosteneffectieve keuze in uw regio. Crematie heeft ook een impact op het milieu – vaak is er geen balseming, wat zeker beter is voor het milieu, crematie maakt nog steeds gebruik van hulpbronnen en produceert uitstoot die schadelijk kan zijn voor het milieu.