Doe mee met het milieu en ga voor tweedehands!

Het gaat goed met je bedrijf. Je hebt veel klanten en een mooie omzet. Je kunt meer werk aan en wilt graag groeien? In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen.

Uitbreiden

Iedere ondernemer heeft een ander beeld bij uitbreiden. De één wil de allergrootste worden en het hele land of de hele wereld veroveren. Andere zijn tevreden met hun huidige klantenkring, Maar zouden ze toch wil meer willen bieden. Zo zijn er diverse gebieden waar je je aandacht op kunt richten. Je kunt bijvoorbeeld je personeelbestand, klantenkring, bedrijfsactiviteiten of bedrijfsruimte vergroten. Hieronder worden een aantal mogelijkheden besproken.

Vergroten

Je kunt je onderneming uitbreiden door een gebruikte kantoor unit te kopen. Het is een goedkopere oplossing voor een uitbreiding. Je bespaart op deze manier best veel geld en je maakt grotere stappen naar de toekomst van jou onderneming. Door je huidige bedrijfsruimte uit te breiden, kun je meer producten kwijt of meer diensten aanbieden. Ook kun je ervoor kiezen het bewaren van de voorraad niet langer uit te besteden of een deel van het productieproces voor eigen rekening te nemen. In het geval zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Hoe zit het met het bestemmingsplan van de grond waarop je bedrijfspand staat? Welke bouwvergunningen moet je aanvragen? Mocht er geen ruimte zijn om uit te breiden of heb je last van milieuregels is het verplaatsen van je bedrijf een optie. Een kantoor unit is echt een ultieme oplossing voor als je problemen ziet in het uitbreiden van je onderneming.

Meer personeel

Wanneer je meer personeel aanneemt, kun je meer klanten sneller van dienst zijn. Dit is echter afhankelijk van het soort product dat je verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Zo kun je extra mensen inzetten in de winkel, werkplaats, of magazijn. Maar stel dat je een loodgietersbedrijf hebt, kun je nieuw personeel inzetten om meer klanten of uit een groter gebied thuis van dienst te zijn.