Eenvoudige tips om saaie werkbijeenkomsten te overleven

Ben je ooit in een saaie werkbijeenkomst geweest? De kans is groot en je kent het gevoel over je hoofd geslagen te worden met zinloze cijfers en onnodig brainstormen door je baas. Soms voelt het alsof werkvergaderingen worden gehouden met als doel om saai te zijn en het leven uit de dag te zuigen.

Daarom moesten we de ultieme ‘Vergadering Survival Guide’ samenstellen om je te helpen eroverheen te komen en je volgende vergadering te doorstaan zonder hoofdpijn. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar de belangrijkste tips die ons zullen helpen de tijd te doden tijdens onze volgende werkvergadering!

Waarom hebben we deze ontmoeting?

Moet je nog vragen waar de vergadering over gaat, voordat de vergadering begint? Dit is een vraag die je kunt stellen en waarmee je de held van de werkplek of de zondebok van de werkplek wordt. In alle ernst moet echter elke werkvergadering een doel hebben. Het enige wat u hoeft te doen is vragen: “Waarom houden we deze vergadering?” – uw vergadering is mogelijk al voorbij voordat het zelfs maar begon.

Vind iets om de tijd te donden

Als je niet productief kunt zijn op het werk, kunt je net zo goed productief zijn in uw privéleven. Neem altijd een notitieblok mee naar een vergadering, niet alleen omdat het maken van aantekeningen hoort bij luisteren, maar het kan ook helpen bij het ordenen van de willekeurige gedachten die u tijdens een willekeurige vergadering zou kunnen hebben. Moet je gaan winkelen? Daar is een lijst voor. Wil je zien of je alle provincies in één keer kunt noemen? Gedaan. Niet alleen lijkt het alsof je bezig bent met de vergadering, maar het helpt je om je leven en je hersenen op zoveel manieren te organiseren. Ook kan de locatie veel uitmaken voor de vergadering. Een kamer met een lekker grote vergadertafel is het beste. Zo hoef je niet tegen een muur aan te hangen en krijg je geen lamme benen als het een vergadering is die wat langer duurt.

Neem de notulen van de vergadering

Oké, deze is misschien pijnlijker dan productief, maar het zal ervoor zorgen dat je de tijd effectief kunt doorbrengen terwijl je de financiële cijfers van vorig jaar doormaakt en hoort over benchmarks.

Het is ook een goede gelegenheid om daadwerkelijk aan te nemen wat er gaande is in de vergadering, aangezien de inspanning van het schrijven van notities je kan helpen die gegevens te absorberen.

Het enige probleem met deze methode is dat je verantwoordelijk bent voor de notities die je neemt, dus ze kunnen maar beter geweldig zijn.