Energie besparen: bespaar op je vaste lasten met deze handige tips!

Het bezitten en onderhouden van een huis brengt natuurlijk kosten met zich mee, die in sommige gevallen stevig kunnen oplopen. Maar wist je dat je met behulp van energiebesparing je vaste lasten tot wel honderden euro’s per jaar kan laten dalen? Door kleine veranderingen door te voeren kun je al besparen. Benieuwd hoe je dit kan realiseren? Wij geven je wat tips zodat jij vandaag al kan beginnen met besparen!

Wat is een energiezuinig huis?

Een energiezuinig huis staat letterlijk voor een huis dat weinig energie verbruikt bij het leveren van elektriciteit of verwarming. Er zijn twee manieren waarop je je huis energiezuinig kunt maken, namelijk door het nemen van maatregelen om besparing te stimuleren of door zelf energie op te wekken. Het grote voordeel van een energiezuinig huis is naast besparen op vaste lasten, ook dat je huis ook een gunstig energielabel ontvangt wat eventuele verkoop in de toekomst makkelijker maakt. Daarnaast draag je op deze manier actief je steentje bij aan het verbeteren van het milieu.

Wat kan ik doen?

Energiebesparing zit hem vaak in de kleine dingen. Vervang bijvoorbeeld uw lampen met LED-verlichting en kies altijd voor elektronica of andere producten die zijn voorzien van het A-label. Wist je trouwens dat je computer en televisie in stand-by stand ook stroom gebruiken? Zet daarom je apparatuur helemaal uit om sluipverbruik te voorkomen.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk kleine aanpassingen die op redelijk korte termijn van invloed kunnen zijn op je energierekening. Maar als je echt van die tocht af wil of dat enkele glas wilt vervangen zijn er investeringen nodig die over het algemeen wat langer duren om terug te verdienen. Het is wel aan te raden als eerste te starten met het plaatsen van dubbelglas. Zonder het hebben van dubbelglas, zijn je andere investeringen eigenlijk een beetje voor niets. Je ketel verbruikt namelijk zoveel energie om de temperatuur in huis op peil te houden dat het verbruik dat je ergens anders weet te besparen, hierin gaat zitten.

Dubbelglas

Enkelglas zorgt ervoor dat veel warmte verloren gaat. Dit is zonde als je doel is om je huis energiezuiniger te maken.Dubbelglas biedt hiervoor de oplossing! Deze vorm bestaat namelijk uit twee glasplaten met daartussen een isolerend laagje. Wist je dat dubbelglas een van de meest rendabele verbouwingen zijn om de waarde van je huis te verhogen? Je verdient in de meeste gevallen tot wel 100% van je investering terug!

Mede mogelijk gemaakt door glaszetter Haarlem.