Het belang van medisch meubilair

In Nederland is gezondheidszorg goed geregeld. Zorg is van hoogstaande kwaliteit en ziekenhuizen en huisartsenposten voldoen aan de richtlijnen. Dit is al jaren het geval waardoor dit wordt gezien als vanzelfsprekend. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat er nogal veel komt kijken bij het leveren van zorg op dit niveau. Je hebt kundig personeel, voldoende behandelkamers en speciaal ontworpen meubilair nodig om te kunnen opereren op het niveau dat men verwacht. Het selecteren van speciaal ontworpen meubilair is dan ook een van de onderdelen die veel aandacht vereist. Het dient namelijk zowel comfortabel als functioneel te zijn voor zowel de zorgverlener als zorgontvanger.

Rooming-in meubilair

Een van de categorie├źn voor ziekenhuismeubilair is rooming-in meubilair. Vaak is een ziekenhuis opname een ingrijpende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Veel ziekenhuizen bieden tegenwoordig dan ook de nodige opties voor rooming-in, waardoor er 24 uur per dag iemand bij het opgenomen familielid kan zijn. Oplossingen die geboden worden zijn degelijk, maar vooral comfortabel zit- en slaapmeubilair die ervoor zorgen dat een eventueel bezoek ook voor de bezoeker comfortabel is.

Behandel- en therapeutische stoelen

Ook behandel- en therapeutische stoelen zijn erg belangrijk binnen gezondheidszorg. Zorg is natuurlijk erg breed wat maakt dat er uiteenlopende behandelstoelen voor verschillende doeleinden nodig zijn. Zo zijn er comfortabele behandelstoelen nodig voor bijvoorbeeld nierdialyse en chemotherapie, terwijl er voor de eerstehulpafdeling weer hele andere behandelstoelen en tafels nodig zijn. Ook is medisch meubilair in de vorm van onderzoekstafels, ergonomische zitoplossingen en medicijnwagens erg belangrijk.

VAB

VAB is een ambitieus bedrijf met stevige wortels in de gezondheidszorg die al jaren kwalitatief hoogstaande producten leveren aan ziekenhuizen, huisartsenposten, apotheken en andere zorginstellingen. Zij onderscheiden zich door hun visie op comfort gecombineerd met functionaliteit. Verschillende zorginstellingen, waaronderapotheek Cuijk, het Emma kinderziekenhuis en het LUMC maken al gebruik van het meubilair geleverd door VAB.