Fietsvakantie: dit is wat je moet weten!

Wat is er fijner dan de wind door je haren, het zonnetje op je gezicht en genieten van het landschap terwijl je er doorheen fietst? Wij begrijpen als geen ander dat dit voor veel mensen dé ultieme vorm van ontspanning is. Daarom is het niet zo gek dat maar liefst 12% van de Nederlanders in 2014 op fietsvakantie is geweest! Een fietsvakantie brengt echter wel de nodige voorbereiding met zich mee. Vooral als je een reis buiten Nederland, of zelfs buiten Europa wilt maken dien je goed voorbereid op reis te gaan, om niet voor vervelende verrassingen te komen staan. In deze blog geven we je wat tips en handige weetjes voor een fietsvakantie, waardoor jij straks fluitend je vakantie doorfietst!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je op weg gaat is het goed om eerst een paar vragen aan jezelf te stellen. Houd je wel genoeg van fietsen? Kan ik wel plezier beleven aan intense fietstochten als deze? En hoe ga ik de vakantie eigenlijk aanpakken? Ga ik fietsen naar mijn bestemming of ga ik bijvoorbeeld met de auto en neem ik mijn fiets mee naar bestemming? Dit zijn allemaal vragen waar je voor aanvang antwoord op dient te hebben, om het daadwerkelijke proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast vormt het antwoord op deze vragen in grote lijnen het kader voor je fietsvakantie.

Een geschikte fiets voor een fietsvakantie

De voordelen van een fietsvakantie zijn eindeloos. Je hebt namelijk alle vrijheid door het fietsen en komt op plekken die voor een auto niet bereikbaar zijn. Daarnaast is de fiets ook op vakantie een erg goedkoop vervoersmiddel. Echter kun je natuurlijk niet de eerste de beste fiets meenemen op fietsvakantie. Uitgestrekte en onherbergzame gebieden fietsen nu eenmaal minder fijn op een oude oma fiets. Een speciale fiets, afgestemd op de jouw wensen en behoeften

Elektrische fiets

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een elektrische fiets ook prima gebruikt kan worden als vakantiefiets. Het grote voordeel van een e-bike is dat je fluitend de bergen doorfietst dankzij de trapondersteuning. Daarnaast is een elektrische fiets in vele soorten en maten verkrijgbaar, wat maakt dat de een geschikter is als vakantiefiets dan de andere. Mocht je ervoor kiezen eenelektrische fiets te gebruiken dien je wel op een aantal zaken te letten. Het type motor is erg belangrijk. Daarnaast is het belangrijk te kiezen voor een elektrische fiets met een hoge actieradius zodat de grootste stukken met trapondersteuning afgelegd kunnen worden.