Gasloos bouwen en wonen!

Tegenwoordig zijn we allemaal op zoek naar oplossingen voor de toekomst. Vooral eigen energie opwekken en duurzaamheid is tegenwoordig een steeds meer voorkomende wens en onderwerp die wordt aangekaart.

3P’s

Duurzaam, duurzaamheid, groen. Het zijn allemaal termen die tegenwoordig vaak de ronde doen. Om te beginnen en het fundament voor deze blog te leggen, wat betekent dit nou precies. People, planet en profit alle 3 in verhouding staan om zo te spreken van duurzaam. Dit zorgt voor een groene oplossing waarbij elke P profiteert. Zo heb jij er als individu, je portemonnee en de planeet er iets aan. Kies daarom voor groen als je visie voor morgen. Hierdoor geef je jezelf en de wereld een betere uitgangspositie voor de toekomst. Als je je houdt aan dit soort ingrepen kan je volledig duurzaam zijn en zal je later alleen maar van profiteren.

Een gasloos Nederland?

Een steeds meer voorkomende wens is gasloos bouwen of all-electric bouwen. Mede omdat de overheid dat ook hoog in het vaandel heeft zitten. Zij hebben de visie om alle woningen volledige gasloos te hebben. Daarom is het anno 2019 verstandig en aan te raden dat je hier alvast rekening mee houdt tijdens de bouw van een huis. Daarmee bent u klaar voor de toekomst.

All-Electric

Gasloos bouwen is in Nederland tegenwoordig bijna verplicht, maar wat houdt dit nou precies in? Het huis zit dus niet meer aan het gasnet vast en daardoor moet een alternatieve vorm van energie gevonden worden. Zo is het vooral de bedoeling dat je huis op elektriciteit loopt in plaats van gas. Daarnaast heb je tegenwoordig veel aanbod als het gaat om radiatoren of elektrisch koken.

PV-panelen

Ook wel zonnepanelen genoemd, dit geeft je een duurzame bron van energie aan je huis. Hiermee wek je zonder er veel voor te doen energie door middel van zonlicht. Hierdoor bespaar je het verbruik van grondstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Hoeveel panelen en de plek waarop je ze plaatst hangt natuurlijk van je woning af.