Het bouwen van je eigen camper

Je weet het zeker en wilt graag een eigen camper bezitten zonder hier te veel kosten aan te hebben. Of je hebt zeer specifieke wensen wat betreft het interieur van de camper. Het kan dan zeer aantrekkelijk zijn om zelf je eigen camper in te richten en te bouwen! Maar waar begin je en op welke zaken zal je moeten letten bij het bouwen van je camper? In dit artikel help ik je graag op weg en zorgen wij dat je nog gemotiveerder wordt om aan de slag te gaan met je camper!

Aandachtspunten camper bouwen

Wanneer je aan de slag gaat met jouw eigen camper, dan is het belangrijk om goed na te denken over de volgende vragen. De camper moet natuurlijk bij jouw wensen passen!

–         Tweedehands of een gloednieuwe camper

–         Bouwjaar van de camper

–         Wat voor luxes zoek ik in de camper?

–         Wil ik sanitaire voorzieningen in mijn camper?

–         Hoeveel bedden wil ik kwijt kunnen in mijn camper?

–         Is de camper voor dagelijks of slechts vakantie gebruik?

De camper

De eerste stap die je zal moeten doorlopen is het belangrijkste en vaak het moeilijkste. Welke campers zijn er beschikbaar, welke campers voldoen aan mijn criteria en welke van deze campers is de beste aankoop? Nadat je duidelijk in kaart hebt gebracht wat je wensen en behoeften zijn betreffende campers, raad ik je aan om meerdere garages te bezoeken en alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Het makkelijkste is om alle mogelijke opties in een bepaalde straal in kaart te brengen en hierbij hun eigenschappen en eindprijs te noteren. Denk bijvoorbeeld aan campers Den Bosch.

Zo kun je al snel veel opties afstrepen en kom je tot een top 3 waar je uit kunt kiezen, wat al een stuk overzichtelijker is. De enige tip die ik kan geven hierbij is om niet voor de goedkoopste campers te gaan. Je wilt er iets speciaals van maken en het zou zonde zijn om je eigen camper perfect in te richten zonder een goede basis!