Inlaat reinigen TFSI – voorkom hiermee dure reparaties!

In uw auto ontstaat er bij verbranding koolstofafzetting in het inlaattraject. En bij enkele motoren is dit een logisch voorval vanwege de techniek. De motoren waarop dit daadwerkelijk ook betrekking op heeft betreft de: FSI, TSI, GDI, TTI, JTS en THP motoren. Zoals u misschien wel herkend betreft dit dus zowel diesel als benzine motoren. Door deze afzetting is het inlaat reinigen Tfsi om de 45.000km ten zeerste aan te raden.

Wilt u weten wat de oorzaken zijn hiervan en wat u kunt doen om dure reparaties te voorkomen? Dan bent u bij AVS Auto’s aan het juiste adres! In dit artikel vertel ik u meer over de mogelijkheden en oorzaken.

Wat gebeurt er in de motor?

De EGR en inlaatsystemen kunnen verstopt raken vanwege koolstofafzetting. Dit betekend dat de ‘gangen’ door welke de benzine stroomt richting de motor beïnvloed worden. Dit heeft veel invloed op het benzine verbruik in negatieve zin. Dit omdat de motor veel meer moeite moet doen om aan haar benodigde hoeveelheid brandstof te komen.

Bij het inlaat reinigen Tfsi wordt het inlaat en EGR systeem grondig gereinigd. AVS Auto’s beschikt dan ook over een reinigingsapparaat. Het is immers een specialistisch proces welke uitgevoerd moet worden door professionals en goed materieel.

Inlaat reinigen Tfsi, wat wordt er gereinigd?

Tijdens het reinigen worden hardnekkige koolstofafzettingen verwijderd. Hierdoor is het niet nodig onderdelen uit elkaar te halen of te vervangen. Dat scheelt natuurlijk enorm in de reparatie kosten! Tijdens de reiniging worden diverse onderdelen behandeld van voornamelijk de motor. U moet hierbij denken aan onderdelen als: Het inlaatspruitstuk, de inlaatkanalen in de cilinderkop, de kleppen en klepstelen, Het EGR Systeem, DPF filter, Het uitlaatsysteem en het uitlaat turbohuis.

Dat zijn uiteraard een heel aantal onderdelen. Deze zijn dan ook tevens het meest gevoelig voor kolstofafzetting en duur om te vervangen. Om die reden is het reinigen om ongeveer de 45.000 km een stuk voordeliger!

Contact

Wilt u meer weten over hoe AVS Auto’s u kunt helpen bij het inlaat reinigen Tfsi? Bezoek de website of geef ze gerust even een belletje, zij staan u uiteraard graag te woord!