Je grasmaaier is kapot gegaan, en nu?

Wanneer jouw grasmaaier vlak voor het maaiseizoen of tijdens het seizoen stuk gaat, dan baal je natuurlijk flink. Vanaf maart tot en met oktober groeit gras erg hard, zeker wanneer er een goede combinatie van zon en neerslag is. Een lange periode zonder maaier zitten is dan echt geen optie en het spreekt voor zich dat je dus zo snel mogelijk een nieuwe maaier wilt hebben. Als je toch een nieuwe grasmaaier nodig hebt, dan kun je net zo goed gelijk een heel goede aanschaffen, zoals een robot grasmaaier.

 

Voordelen van een robotmaaier

Het hebben van een robotmaaier biedt veel voordelen. Allereerst ben je zelf geen kostbare tijd meer kwijt aan het maaien van het gazon. Het enige dat je hoeft te doen is het invoeren van de maaitijden, het grasveld afbakenen en de automatische maaier doet de rest. Zelfs wanneer de maairobot leeg raakt, hoef je niet in te grijpen. De maairobot weet namelijk zelf wanneer het tijd wordt om naar het basisstation terug te keren om op te laden. Hij maakt hierbij gebruik van het perimeterdraad dat om het gazon is aangelegd. Doordat robotmaaiers erg licht zijn raakt het gras ook minder snel beschadigd. Voor mensen met hooikoorts is een robot maaier helemaal ideaal.

 

Hooikoorts/pollenallergie

Zeker voor mensen met een pollenallergie of die last hebben van hooikoorts biedt een robotmaaier uitkomst. Doordat een grasrobot het gras erg kort maait en de resten van het gras verpulvert, krijgen allergenen geen kans om vrij te komen. Ook hoef je zelf niet meer in aanraking te komen met het gras, want de robotmaaier regelt het maaien van begin tot eind. De resten gras die verpulverd over het gras worden verdeeld, dienen tevens als natuurlijke voedingsstof voor het grasveld zodat dit na verloop van tijd sterker en gezonder wordt. Moet jij dus een nieuwe grasmaaier aanschaffen, dan zal een robotmaaier kopen zeker een goede optie zijn!