Meten is weten

Tegenwoordig heeft de technologie zich zover ontwikkeld dat we alles wat we doen kunnen meten. Dit is ook iets wat we steeds vaker toepassen en dan ook belangrijker vinden. We zijn erachter gekomen dat wanneer je alles meet, je vervolgens jezelf of hetgeen wat je aan het uitvoeren bent bewuster kunt verbeteren. Dit komt dan ook van pas en wordt gebruikt in allerlei verschillende branches. Tegenwoordig kennen we niet voor niks de uitspraak “meten is weten”. 

 

Meten in de sport 

 

Meten in de sport wordt gezien als een goudmijn. Wanneer je serieus sport om beter te worden of je loopt bijvoorbeeld hard met een doel, namelijk een marathon lopen of gewoon gewicht te verliezen dan helpt meten jouw enorm. Met meten krijg je een inzage in jouw resultaten en de door jouw afgelegde activiteiten en trainingen. Deze gemeten resultaten kan je vervolgens analyseren waardoor je erachter komt wat voor effect het op jou heeft gehad of wat je moet aanpassen om het de volgende keer nog beter te doen. Nu denken veel mensen dat wanneer je wilt meten je met een coach moet sporten. Echter is dit niet nodig, het kopen van bijvoorbeeld een Garmin stappentellerhorloge kan al de oplossing bieden. Een stappentellerhorloge is een activity tracker die al jouw activiteiten, trainingen meet en de intensiteit ervan plus je hartslag en nog veel meer! 

 

Meten bij andere branches 

 

Meten is niet alleen van toepassing bij sport, zo wordt er ook veel gemeten bij ‘kantoorbanen’, bijvoorbeeld bij online marketing. Waar we vroeger bij marketing onze klanten vertelden dat alles goed ging en ze progressie aan het boeken waren kunnen we dat tegenwoordig daadwerkelijk ook aantonen. Op deze manier kan je de klant beter uitleggen hoe je te werk gaat en wat voor effect het nou gehad heeft. Op deze manier houd je de klanten tevreden en dit bewijst nog maar eens dat je met meten is weten, elke keer een stapje voor bent!