Kippenhok klein of groot? Het beste verblijf voor uw kippen!

Kippenhok klein of groot? Wanneer u kippen heeft of eraan zit te denken om kippen aan te schaffen, is het natuurlijk erg belangrijk om na te denken over een goed verblijf voor uw dieren en het onderhoud ervan. Kippen zijn geen veeleisende dieren, maar ze hebben wel een ruim en tochtvrij verblijf nodig. Het basisverblijf van kippen bestaat vaak uit een kippenhok met of zonder ren of een goed nachthok met ren. Zo hebben kippen ook voldoende zonlicht nodig wat uiteindelijk weer zal zorgen voor goede kwaliteit eieren.

Locatie

Het is gewenst om een kippenhok …. te plaatsen. Tevens is het fijn als een kippenhok niet te laag aan de grond staat wanneer het een waterrijk gebied is. Kippen houden namelijk niet van een nattige ondergrond en dit kan ook zorgen voor eventuele ziekteuitbreiding, wat natuurlijk voorkomen moet worden. Ideaal is het wanneer kippen kunnen grazen op vers gras en gedeeltelijk een stevige ondergrond hebben. 

Inrichting kippenhok

Voor de inrichting van het kippenhok, dient natuurlijk rekening te worden gehouden met de ruimte en locatie wat er voor het hok beschikbaar is. Voor de bodembedekking kan men voor stro, zaagsel of houtsnippers kiezen. Dit afval kan tevens in de gft container worden weggegooid. Voor een nachthok is tevens een zitstok onmisbaar, hierop kunnen de kippen lekker to rust komen. Vaak wordt er aangeraden om onder de zitstok een meststok te hangen, dit in verband met het vergemakkelijken van het opruimen. Als rekensom kan er het beste per drie kippen een legnest worden geplaatst. 

Kruiden

Het is bekend dat vogels/kippen erg goed kunnen ruiken. Daarom kunnen er gerust wat kruiden aan het legnest worden toegevoegd. Niet alle kruiden zijn overigens geschikt. Houd het bij munt, lavendel en oregano. Hennen vinden dat niet alleen lekker ruiken, ze worden er ook rustig van een bedje met lavendel. Verse kruiden moeten bovendien geregeld worden vervangen, anders gaan ze schimmelen. Gebruik dus gedroogde kruiden, of verschoon het legnest geregeld. Wel dient er rekening mee te worden gehouden, dat eischalen poreus zijn en geurtjes kunnen opnemen. Vermijd dus direct contact tussen de kruiden en de eieren.

Webshop

Kippenhok klein of groot nodig? Voor al uw kippen groot of klein, kunt u het beste bij ZOO&ZOO zijn. 

Voor meer informatie of deskundig advies, kunt u terecht bij ZOO&ZO. Gratis verzending op alle kippenhokken met of zonder ren.