Laminaat: nog steeds trendy

Laminaat: het is ondertussen een echte gouwe ouwe geworden. Niemand schrikt er nog van als ze ergens binnenkomen en daar laminaat zien liggen. Een beter testament voor de kwaliteit en de veelzijdigheid van deze vloerbedekking is er niet. Die alomtegenwoordigheid betekent echter in geen geval dat laminaat oubollig is geworden of niet meer trendy is. Integendeel: de kwaliteit van laminaat is nooit hoger geweest en inpassen in de moderne trends? Daarvoor is het uitermate geschikt.

Leve de technologie!

Betere structuur
Modern laminaat is nog in weinig te vergelijken met het laminaat van de eerste generatie. De opkomst van technologie en nieuwe technieken binnen de sector heeft zijn invloed niet gemist. Extra realisme is het streefdoel geworden en dat is met verve gehaald. Modern laminaat krijgt steeds vaker een voelbare structuur en we zien tegenwoordig een tendens richting dikkere en bredere planken. Een tendens die inpikt op enkele trends qua interieur overigens.

De echte hout-ervaring
Daar stopt het nog niet. Waar laminaat in vroegere tijden vrij duidelijk een alternatief was voor echte houten planken is dat vandaag de dag niet meer met het blote oog te zien. Moderne 3D-technieken zorgen ervoor dat echte 3D-houtnerven rechtstreeks op het laminaat worden geprint. Dat wilt zoveel betekenen als dat het laminaat van tegenwoordig van een ongekende kwaliteit is. Het verschil met echt hout? Dat laminaat er als de betere versie uitziet.

Betere kliksystemen
Ten slotte kan een blog over het laminaat van onze moderne maatschappij niet volledig zijn zonder een woordje uitleg over de verbetering in de kliksystemen. Waar er vroeger redelijk wat ruimte te vinden was tussen de planken is dat vandaag de dag stevig aangepakt. De nieuwste kliksystemen laten zo goed als geen speling en slechts een minimale ruimte tussen planken toe. Een evolutie waar huisvrouwen- en mannen van over de hele wereld enkel maar blij mee kunnen zijn. Geen vervelend vuil tussen de planken of eender welk van de andere ongemakken dat dit met zich meebracht.

Trendy laminaat

Ook enkele evoluties qua interieur hebben volledig in de kaart van het laminaat gespeeld waardoor het populairder dan ooit is en een serieuze streep voor heeft op enkele mogelijke alternatieven. Zo is er een duidelijke tendens tot een terugkeer naar de natuur in de wereld van het interieur. Wat betekent dat dan? Zo veel mogelijke natuurlijke materialen en een nadruk op hout. Het spreekt voor zich dat laminaat dan de logische keuze is.

Een tweede trend is dan weer de opkomst van de Scandinavische stijlen. Scandinavische stijlen die, je kunt het al raden, de nadruk leggen op hout en minimalisme. Twee eigenschappen die laminaat tot in de perfecte uitdraagt. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor een sobere, minimalistische woonst.
Ten slotte zien we ook een teruggrijpen naar het landelijke interieur van vroeger. Een interieur dat iets drukker is dan de vorige trends maar gezelligheid en, daar komt die weer!, hout hoog in het vaandel draagt. Het is dan ook maar logisch dat laminaat meer dan ooit terug in is.