Lastige keuze; welke voordeur kies je?

De voordeur, het is hét visitekaartje van je woning. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over de keuze van de deur. Er zijn immers zoveel materialen waaruit je kunt kiezen, hout, aluminium, maar ook kunststof. Door de vele mogelijkheden kan het een lastige keuze worden. Wij hebben voor jou één materiaal uitgelicht, namelijk de kunststof deuren. Lees hier wat de voordelen zijn van dit materiaal.

1. Weinig onderhoud

Kunststof is een materiaal dat weinig onderhoud vergt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een houten deur, dan zul je eens in de zoveel jaar opnieuw moeten verven. Het enige wat kunststof vereist is af en toe een poetsbeurt. Let wel dat je dit niet doet met bijtende schoonmaakmiddelen, dit is namelijk niet goed voor kunststof. Gebruik hiervoor een sopje met water en niet bijtende schoonmaakmiddelen.

2. Genoeg keuze

Kunststof voordeuren komen in vele varianten. Zo kun je kiezen uit veel verschillende kleuren, daardoor is de kans groot dat je er een vindt die bij je woning past. Sommigen kiezen voor hout omdat het een bepaalde charme heeft. Maar ook de kunststof voordeur is te verkrijgen met houtreliëf.

3. Uitermate goede isolatiewaarde

Kunststof isoleert je woning hartstikke goed, dus het scheelt ook nog eens op de energierekening. Ook hier kiezen mensen wel eens voor houten deuren aangezien die ook goed isoleren. Echter, het is de vraag of dit opweegt tegen het vele onderhoud dat je kwijt bent aan houten deuren.