PU leren tassen onderhouden

Het onderhouden van PU leren tassen is belangrijk, als je wil dat jouw tas langere tijd gaaf blijft. Hiervoor kun je een aantal eenvoudige dingen doen. Lees hieronder een aantal handige tips, om jouw PU leren tas te onderhouden.

Niet opbergen in zonlicht

Tassen die gemaakt zijn van PU leer, zijn gevoelig voor langdurige blootstelling aan zonlicht. Wil je niet dat de vellen er na een tijdje letterlijk bijhangen? Berg dan je tassen die gemaakt zijn van dit materiaal, op een donkere locatie uit het zonlicht op. Het beste kun je hiervoor een katoenen opbergzak gebruiken.

Regelmatig afnemen met een vaatdoek

Als je PU leren tas vies is geworden, dan kun je deze eenvoudig schoonmaken met een vochtige vaatdoek. Je kan dit doen met warm water. Het is wel belangrijk dat je naderhand de tas droog maakt, met een zachte handdoek. Het advies is om dit regelmatig te doen, zodat je de tas meerdere jaren mooi blijft.

Tassen gemaakt van PU leer zijn verkrijgbaar bij 123tas. Bestel voor 16:00 uur jouw nieuwe tas, dan wordt je pakketje de volgende dag, volledig gratis bij jou thuis bezorgd.