Renoveren in de hoofdstad? Zo pak je dat aan!

Plan maken

Pak de renovatie van je Amsterdamse stekkie slim aan door planmatig te werken. Ga na welke klussen je allemaal wilt klaren en hoeveel dat gaat kosten. Bewaar de minder belangrijke klussen voor later. Klaar ze niet tussendoor, aangezien je dan onnodig veel tijd én geld verspilt. Houd ‘t praktisch!

Benodigdheden

Een tripje naar de bouwmarkt biedt voldoende inspiratie en opbrengst op het gebied van gereedschappen en materialen. Wees wederom slim en besteed alleen centen aan wat je nodig hebt; bekijk tevoren of je misschien bepaalde onderdelen voor in je gereedschapskist van iemand uit je omgeving kunt lenen. Zwaardere machines zul je moeten huren.

Verder dien je rekening te houden met een veilige werkvloer voor iedereen. Laat geen afval slingeren waar mensen over kunnen struikelen door een geschikte container te huren in Amsterdam waar je alles netjes in kunt opbergen.

Helpende handen

In de Gouden Gids vind je diverse aannemers die je kunnen helpen met de professionele klussen. Voor de karweien die je zelf kunt aanpakken maar waar je meerdere mensen voor nodig hebt, zou je natuurlijk ook familieleden en vrienden kunnen optrommelen. Het is hierbij wel belangrijk dat je aangeeft wanneer je van start gaat en hoeveel tijd je denkt dat het project in beslag zal nemen; zo kunnen je ijverige assistenten hun agenda eenvoudig aanpassen.

Regels

In de hoofdstad dien je je net als in alle andere plaatsen in Nederland aan de regels te houden. Heb je grootse renovatieplannen? Overleg dan met je gemeente of je hier al dan niet een vergunning voor nodig hebt, Zo ja, dan kun je die maar beter zo snel mogelijk aanvragen. Dit proces duurt namelijk enkele weken en beginnen zonder toestemming kan nare juridische gevolgen voor je hebben. Wacht dus rustig af!

Veel plezier met renoveren.