Swarovski kralen, de beste materialen voor je sieraden

Misschien ken je de naam Swarovski alleen van de kristallen figuurtjes in helder kristal. Die zijn natuurlijk niet iedereens smaak, maar de firma Swarovski maakt ook hele mooie kristallen kralen. Deze Swarovski kralen zijn een stuk subtieler van formaat en ook van kleur. Er is enorm veel keus in deze kristal kraaltjes. Ze zijn met grote precisie facetgeslepen en verkrijgbaar in honderden kleuren. De zogenaamde bicones of toupies zijn het meest geliefd. Dit zijn een soort dubbele kegeltjes, facetgeslepen, die het licht perfect reflecteren.

De bekendste kleur Swarovski kralen is de zogenaamde crystal AB. Dat zijn heldere kralen met een meerkleurige coating die Swarovski Aurora Borealis heeft genoemd, afgekort AB. Die hebben veel bling.

swarovski-kralen6.jpg

Topkwaliteit kristal

De naam Swarovski staat garant voor een zeer hoge kwaliteit. Allereerst omdat Swarovski kralen echt loodkristal zijn, met 32 procent lood. Daardoor krijg je die extra briljante schittering, ook bij kleine kraaltjes.

Daarnaast zijn deze kristallen kralen altijd heel kleurvast. Ze verkleuren in het geheel niet en een specifieke kleur is altijd weer verkrijgbaar, ook na jaren. Dit geeft de kralen een meerwaarde, want bijvoorbeeld glazen kralen zijn niet zo kleurvast en meestal zie je na een aantal jaar kleurverschil met de kralen die je al eerder had.

swarovski-kralen3.jpg

Wat maak je met Swarovski kralen?

Je hoeft niet gelijk te denken aan sieraden met een heel hoog bling-blinggehalte. Het ligt er helemaal wat voor kralen je gebruikt. Met bovengenoemde crystal-AB kralen krijg je optimale reflecties, maar de subtielere tinten kraaltjes hebben ook flonkering en daarmee krijg je een veel subtieler effect. Een 4 mm bicone-kraaltje is al voldoende op een oorbel extra schittering te geven. Doordat je je hoofd beweegt, valt het licht er steeds mooi op.

Met de grote keus in kleur kun je Swarovski kralen uitstekend combineren met diverse soorten edelsteen kralen en zoetwaterparels. De zachte kleurtjes brengen een gladde edelsteen helemaal tot leven. 

Kijk bij edelsteenkralen.nl voor een steeds wisselend assortiment in Swarovski. Via de volgende link kun je lezen hoe je weet of Swarovski kralen echt zijn.