Typisch Nederlands

Drop. Het wordt gezien als iets typisch Nederlands. Het wordt ook door heel Nederland op ongeveer 80.000 plaatsen verkocht. Denk hierbij aan tankstations, supermarkten, kantines en nog veel meer. Kortom drop is niet meer weg te denken uit Nederland.

Maar hoe is drop nou eigenlijk ontstaan?

Drop werd al in de tijd van de Grieken en de Romeinen gemaakt. Maar toen was drop nog geen snoep. Het extract van zoethoutwortel, waar drop van gemaakt is, werd gebruikt als medicijn tegen maagklachten. Een variant van drop werd dus al vele jaren geleden al gemaakt.Drop werd vroeger dus als medicijn gebruikt. Het hielp niet alleen tegen maagzweren, maar het werkte ook slijmoplossend. Later werd er suiker bij het extract toegevoegd, waardoor het uiteindelijk een lekker snoepje werd.

Vele soorten en maten

Drop heb je in vele soorten en maten. Zo heb je zoete drop, zoute drop, rond, vierkant noem het maar op. De smaak van drop wordt niet alleen voor het snoepje gebruikt. De smaak van drop zit in vele levensmiddelen verwerkt. Sommige ijssalons verkopen dropijs. Een alcoholisch drankje zoals dropshot en er wordt zelfs gezegd dat er sigaretten met drop smaak zijn.

Is drop eigenlijk wel gezond voor je?

Vroeger was het een medicijn, maar tegenwoordig schijnt het niet zo goed voor je te zijn. Ja dropjes helpen bij het hoesten en keelpijn, maar je kan hier ook een hoge bloeddruk aan overhouden. Ook zit er in drop redelijk veel suiker en we weten allemaal dat teveel suiker niet goed voor je is. Dit is niet goed voor je tanden. Suiker wordt in je lichaam omgezet in vet. Teveel drop is dus ook niet goed voor je gewicht. Waar drop dan wel weer goed voor is, is dat het helpt bij gevoeligheid voor een blaasontsteking. Wanneer je snel last hebt van een blaasontsteking kan zoete drop helpen dit op te lossen. De zoetigheid van de drop maakt de urine namelijk te zuur voor de bacteriƫn die zorgen dat je een blaasontsteking hebt. Dat vinden die bacteriƫn natuurlijk niet zo leuk, waardoor ze verdwijnen.