Wat kan smart home doen voor jouw huis?

Smart home, ook wel home automation of huisautomatisering genoemd, is een snel opkomende trend. De techniek blijft zich ontwikkelen, het wordt steeds betaalbaarder en dit maakt iets wat een paar jaar geleden nog tot toekomstmuziek behoorde, nu voor steeds meer mensen toegankelijk. Niet iedereen is echter al bekend met smart home, dus wat kan je er eigenlijk mee?

product_order_395_400_1.jpg

 

Beveiliging

Smart home producten kunnen je ten eerste helpen bij de beveiliging van je huis. De apparatuur helpt je inbraken te voorkomen, je huis brandveiliger te maken en bijvoorbeeld meer veiligheid in huis te bieden aan je kinderen. De slimme apparaten, zoals rookmelders, camera’s en deurbellen zijn gemakkelijk te installeren en vervolgens te monitoren en te besturen via een app op je smartphone. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld weet wie er aanbelt, waar er rook in huis of wat er zich beweegt in je achtertuin, ook als je niet thuis bent.

 

Sfeer

De sfeer in huis is natuurlijk niet onbelangrijk en met name slimme verlichting kan je hier erg goed bij helpen. Zo kan je bijvoorbeeld met Philips Hue lampen via een app de kleur van de lampen bepalen of een schema instellen wanneer ze automatisch aan of uit gaan. Uiteraard bestaan er ook alternatieven voor Philips Hue, zoals Innr en Trust. Wil je graag meer sfeer in huis creëren? Oriënteer je dan zeker eens in slimme verlichting!

Ook muziek helpt natuurlijk bij de sfeer in huis, dan moet de geluidskwaliteit echter wel goed zijn. Met een slim audiosysteem, zoals Sonos speakers, zorg je voor een perfecte geluidsbeleving in iedere kamer van je huis. Ideaal voor muziek, films en series!

 

Energie besparen

Een dure energierekening, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Besparen begint met inzicht. Slimme verwarmingsproducten kunnen je hier uitstekend mee helpen. Zo bepaal je met een slimme thermostaat wanneer de verwarming aan of uit gaat, ook op afstand, stel je met slimme radiatorkranen een ideale temperatuur in per kamer en helpen energiemonitoren je met inzicht in je energieverbruik. Zo weet je precies hoeveel je verbruikt en waarmee en wanneer je dit verbruikt. Dit geeft je een ideale focus om te beginnen met energie te besparen.

 

Gemak

Gemak is natuurlijk een belangrijke factor. Automatisch je lichten in huis of in de tuin aan, niet meer stofzuigen of grasmaaien en nooit meer je sleutels kwijt, dat klinkt ideaal toch? Met slimme producten is het allemaal mogelijk. Het mooiste hiervan? Het hoeft helemaal niet duur te zijn!

 

Gezondheid

Gezondheid is natuurlijk een belangrijk thema in de huidige tijd. Ook hiervoor geldt echter dat het allemaal begint met inzicht. Overweeg daarom eens een activity tracker, smart watch of slimme weegschaal. Je weet zo precies hoeveel je sport, hoeveel je afvalt en wat je vetpercentage is. Je komt daarmee niet zomaar voor verrassingen te staan en de apparaten geven je ook nog een slimme tips om er meer uit te halen. Wat wil je nog meer?