Hoe maak je een goed werkende app?

In dit artikel zullen wij de basis uitleggen over hoe je nou een goed werkende app ontwikkeld. Daarbij zullen we via een stappenplannen meer uitleg over geven. Het is een stuk makkelijker dan jezelf denkt. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Het idee

De eerste stap wordt vaak niet serieus genomen terwijl dit toch het belangrijkste is om over na te denken. Zie deze stap daarom als het fundament van je applicatie. Zonder een goed idee zal het ontwikkelen van een app een ware hel worden. De reden waarom dit heel belangrijk is omdat, er al duizenden apps te downloaden zijn. Het is aan jouw de taak om jezelf te onderscheiden van de rest en op te vallen. Zoek als eerst uit waar de behoefte is, het heeft namelijk geen zin om een app te ontwikkelen als niemand er wat aan heeft of als de behoefte er niet voor is. Denk hierbij ook aan deze vragen Waarom zou iemand mijn app willen downloaden? en welke toegevoegde waarde creëer ik voor diegene? Als je deze vragen goed kunt beantwoorden ben je al heel ver bij het ontwikkelen van je eigen app. Doordat er al zoveel apps zijn is het vaak moeilijk om een goed idee te verzinnen wat het weer moeilijk maakt om een app succesvol te maken.

Deze stapt vergt daarom ook veel tijd, maar als het idee er eenmaal staat dan is het tijd om het te controleren of dit wel een goed idee is. Ga op onderzoek uit! Kijk of het idee al in gebruik is, kijk of er concurrentie is en hoe zij dat idee gebruiken. Het is niet erg als er concurrentie is dat betekent dat er inderdaad behoefte is aan het idee. Jij kunt daar iets unieks van maken. Zo onderscheid jij je van de concurrent. Let wel op of er niet te veel concurrentie is dan heeft het namelijk weinig zin om je idee om te buigen tot een app. Omdat  de markt al verzadigd is en doordat er veel concurrentie is, is het een stuk lastiger om jouw app te positioneren en onder de aandacht te brengen aan de klant. Wat ook goed werkt is om in je eigen vriendenkring uit te zoeken wat ze van je idee vinden, meestal krijg je hier goede feedback uit.

De uitwerking

Als het idee eenmaal staat, dan is het tijd om het idee te gaan uitwerken en om te toveren tot een app. Wat vrijwel alle ontwikkelaars doen is met pen en papier opschrijven hoe de app precies moet werken. Het is hierbij belangrijk om alles op te schrijven wat in je opkomt. Denk aan dingen zoals hoe je app heet, welk platform (IOS,Android of Windows) de app moet draaien, wil je er geld mee verdienen? Hoe doe je dat dan? Zulke vragen dienen beantwoord te worden. Dus schrijf dit allemaal zo duidelijk mogelijk op.

Wanneer dit allemaal duidelijk op papier staat is het tijd voor de lay-out van je app. Maak hier een schets van. Meestal heb je hier al een idee van hoe het eruit moet zien. Mocht dit niet zo zijn dan kan je bij de concurrenten kijken hoe die het hebben gedaan. Let er wel op dat het nog steeds jouw lay-out blijft! Een goede tip is om alleen bij de top 3 concurrenten te kijken. Het is makkelijker om een template te kiezen dit scheelt ook veel werk en tijd. Je kunt gemakkelijk via internet kijken naar bedrijven die dit soort templates ontwikkelen. Als je eenmaal een goed ontwerp voor je app hebt ben je al goed voorbereid bij het daadwerkelijk ontwikkelen van je app. Je kunt via verschillende programma’s plug-ins downloaden voor je app zoals, inschrijfformulieren, kaarten en QR scanners. De mogelijkheden zijn eindeloos en alleen jij bepaalt de limiet voor je app. Een paar uur goed zoeken en vergelijken op internet brengt je al heel ver bij het ontwikkelen van je app. Youtube filmpjes zijn ook een goede bron van informatie om je te helpen bij het ontwikkelen van je app en het kost je helemaal niks.

3 manieren bij het ontwikkelen van een app

Er zijn verschillende manieren om je app te ontwikkelen. Maar in dit artikel benoemen we alleen de top 3 manieren van het ontwikkelen van een app. De methode die je kiest hangt af van de tijd en het geld dat je ervoor over hebt. De ene manier is daarbij wel moeilijker dan de andere maar het levert ook meer kwaliteit op. Een tip is om zelf op onderzoek uit te gaan en eens goed door te lezen welke methode het beste binnen jouw wensen past.

  • Programmeren: de moeilijke manier maar het levert je uiteindelijk wel meer kwaliteit en het ligt dichter bij je idee.
  • App maker: Het meest moeilijke werk is al gedaan voor je, maar dit laat minder ruimte over voor creativiteit.
  • App laten maken: het meest makkelijke manier om je app te maken door iemand anders. Hierbij kun je ook je creativiteit de vrije loop in laten gaan. Deze manier is vaak de beste manier omdat, het soms kleine problemen met zich meebrengt en vaak is het voor de gewone mens die niks weet van programmeren en applicaties moeilijk in te schatten wat er allemaal bij komt kijken. Een ontwikkelaar is hierbij een goede oplossing en leraar.