Zelfverdediging sportschool Apeldoorn

Vanuit het licht en de schaduw van de Ng Ying Kungfu naar zelfverdediging!

APELDOORN 2016 – Vechtsport docent Patrick van Steen uit Apeldoorn vertelt over zijn sportschool Long Juan Feng ( rising tornado ). Ook over de wijze waarop hij en zijn collega zelfverdediging ziet binnen zijn school.

Sportschool Apeldoorn “Long Juan Feng” is opgericht door vechtsport meester Patrick van Steen. Patrick wordt door zijn leerlingen “sifu” genoemd wat “leeaar” betekent. Sifu Patrick volgde jarenlange training onder zijn leraar Sifu Christiaan Fernee. Dhr Fernee is een meester in het Pai Lum Kungfu, Ng Ying Kungfu en wat andere vormen van zelfverdediging. Sifu Patrick heeft onderwijs gehad in Ng Ying Kuen ofwel Ng Ying Kung Fu een zuidelijke Chinese stijl die 5 dieren als basis heeft.

Sifu Patrick volgde jarenlang keiharde training onder mr Fernee samen met zijn beste vriend Douwe ter Horst. Beiden hebben zij in de zomer van 2015 het volledige Ng Ying Kungfu, Ng Ying Tai Chi, Ng Ying Sanda instructeurschap behaald. Vanaf dat moment hebben zij de eerste Ng Ying Kungfu academy opgericht in Apeldoorn. Ze geven daar met zijn twee├źn les.

Patrick van Steen geeft aan dat het Ng Ying Kungfu met name om effectieve zelfverdediging draait. De vormen binnen Kungfu hebben hun eigen waarde en moet gezien worden als een boek vol technieken. Een vorm die je leert en in de lucht doet is 1 stap tot verbeteren van kracht spirit en lenigheid. Maar om de vorm echt te kennen zul je elke beweging samen met een partner moeten trainen. Elke beweging is een concept die op vele manieren toepasbaar zijn. Ook mogen de concepten aangepast worden tot een voor jou goed werkende zelfverdediging techniek.

Jezelf leren verdedigen zorgt ook voor veel zelfvertrouwen, inzicht in jezelf, toewijding en spirit. We proberen bij kungfu een sterke geest in een krachtig lichaam te verkrijgen door goede training. We proberen de leerlingen een beter mens te maken door discipline en zelfvertrouwen.

Sifu Douwe ter Horst geeft aan dat er veel leerlingen in de school zijn, maar dat de school geen winstoogmerk heeft. De Long Juan Feng sportschool Apeldoorn geeft les met passie en verbondenheid.

We geven zowel jeugd kungfu als volwassen kungfu, maar ook kickboksen en krav maga based zelfverdediging. De Long Juan Feng Kungfu school Apeldoorn heeft voor iedereen leuke onderdelen waar je van kan leren.

Iedereen is van harte welkom om een proefles mee te komen doen bij de Long Juan Feng Kungfu school Apeldoorn

http://www.kungfu-apeldoorn.jimdo.com