HollandZorg: flexibele zorgpolissen voor flexmigranten

Uitzendbureaus en bedrijven met buitenlandse werknemers kiezen voor HollandZorg als het gaat om het afsluiten van een zorgverzekering voor flexmigranten. HollandZorg staat garant voor goede service en administratief gemak. De inzichtelijke online polisadministratie geeft een heldere weergave van alle verzekerden en maakt aan- of afmelden zeer eenvoudig. Werknemers kunnen rekenen op een goede zorgverzekering en ruime vergoedingen. Daarnaast biedt HollandZorg een meertalige dienstverlening.

Noodzakelijke en passende zorgverzekering voor buitenlandse werknemers

De zorgverzekering voor arbeidsmigranten van HollandZorg biedt uitkomst voor iedereen die tijdelijk in Nederland woont of werkt. Bijna iedere buitenlandse werknemer is wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarmee is men verzekerd voor noodzakelijke zorg, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopname en spoedeisende medische hulp. Er is ruime keuzevrijheid in zorgverleners en men kan in de eigen omgeving terecht voor zorghulp. Het is bovendien niet noodzakelijk om kosten voor te schieten. De rekening wordt in de meeste gevallen rechtstreeks naar HollandZorg gestuurd door de zorgverlener.

Zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt, heeft de mogelijkheid om een overheidsbijdrage voor een deel van de te betalen zorgpremie aan te vragen. De zorgtoeslag voor buitenlandse werknemers wordt toegekend en uitgekeerd door de Belastingdienst. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen. Flexmigranten kunnen zorgtoeslag aanvragen als zij minimaal 18 jaar oud zijn, een laag of middeninkomen hebben, ingezetene zijn van de Europese Unie of een verblijfsvergunning hebben en in Nederland werken of een uitkering krijgen.

Verzekerden of geïnteresseerde flexmigranten kunnen met hun vragen terecht bij de klantenservice van HollandZorg, bereikbaar via +31(0)570 687 123. Voor zakelijke vragen staat de binnendienst tijdens kantooruren klaar: +31(0)570 687 120. Persoonlijk contact is ook mogelijk via het online contactformulier en een bezoek aan het kantoor van HollandZorg in Deventer.