Lactose-intolerantie, wat is het?

Om lactose-intolerantie beter te begrijpen, is het handig om eerst te weten wat lactose precies is. Lactose is een natuurlijke suiker die voorkomt in melk van dieren. Deze stof wordt opgenomen in het lichaam als er genoeg enzym lactase aanwezig is in de darmen. Als je lactose-intolerant bent, betekent dat dus dat je niet genoeg enzym lactase hebt en je darmen de lactose niet kunnen opnemen en verteren. Omdat je lichaam vervolgens niet de lactose verteerd, zorgt dit bij de consumeerde voor buikpijn, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid en diarree.

Lactose-intolerant, wat nu?

Als je lactose-intolerantie hebt, is het verstandig om producten die lactose bevatten te vermijden, zoals zuivelproducten. Dit kan je vervangen door alternatieven op plantbasis van goede kwaliteit. Wil je toch blijven genieten van lactose producten? Met KeruTabs is het mogelijk om alsnog natuurlijke enzym lactase binnen te krijgen waardoor je lichaam deze producten goed kan opnemen en verteren. Lees meer over KeruTabs.

KeruTabs voor lactose-intolerantie

Doormiddel van het gebruiken van KeruTabs kunnen mensen die lactose-intolerant zijn alsnog lactose producten consumeren. Vlak voor je een lactose bevattend product eet of drinkt neem je minimaal twee tabletten in. Dit zorgt ervoor dat er genoeg enzym lactase aanwezig is in de darmen. De dosering is minimaal twee maar kan per persoon verschillen, dit ligt aan de mate van het tekort aan enzym lactase. De dosering kan door persoonlijke ervaring worden vastgesteld. Heeft u interesse is het product? KeruTabs zijn online verkrijgbaar of in de apotheek. Er zijn drie verschillende groottes verkrijgbaar van 10, 50 of 100 tabletten.

Lactose-intolerantie of melkallergie

Lactose-intolerantie wordt dus veroorzaakt door een gebrek aan enzym lactase. Bij een melkallergie reageert je lichaam niet goed op melkeiwitten, dit geeft een reactie op het immuunsysteem en veroorzaakt klachten die tot zeer ernstig kunnen oplopen.