Online bestellen

Een duidelijke trend in de Nederlandse samenleving is online bestellen. Sinds de technologie ons dagelijks meer mogelijkheden brengt die we vroeger nooit voor mogelijk hielden, gaan we bijvoorbeeld steeds minder vaak fysiek naar de winkel. We worden als mens alsmaar luier en raken eraan gewend dat we steeds meer vanuit onze luie stoel kunnen regelen. Hierdoor zien we Nederland dagelijks honderdduizenden bestellingen online geplaatst worden.

Toekomst

Hoewel we vroeger niet hadden verwacht dat online bestellen überhaupt ooit een mogelijkheid zou zijn om producten te kopen, weten we nog niet wat ons in de toekomst te wachten staat. Echter wordt hier al wel over gespeculeerd, tegenwoordig is de technologie zo ver gekomen dat we in de winkel een zogeheten virtual reality bril kunnen kopen. Wie weet ontwikkeld de technologie zich wel dat we binnen nu en vijf á tien jaar door middel van een virtual reality bril kleding uit de webshop kunnen passen. Zo weet je door een VR-bil direct hoe het kleding stuk jou zal staan en hoef je al helemaal niet meer naar de winkel om iets te kopen.

Gezondheid

Toch hoeven deze ontwikkelen niet alleen maar positieve effecten te hebben. Wanneer je straks daadwerkelijk alles vanaf de bank kan doen, is de kans groot dat mensen nog minder aan lichaamsbeweging gaan doen. Dit zal ervoor zorgen dat de leefstijl van de Nederlandse bevolking achteruit zal gaan.

‘Volgende dag in huis’

Wanneer je iets voor een bepaalde tijd online bestelt, heb je het bij de meeste bedrijven de volgende dag al in huis. Alleen dit aspect laat al zien hoever de technologie en hoe er achter de schermen gewerkt wordt. Alles moet natuurlijk verpakt worden en in dozen gestopt worden voor het vervoer, deze dozen koopt het bedrijf in bij een dozenproducent zodat ze van voldoende dozen voorzien zijn. Vervolgens moet het logistieke proces ook check zijn.