Wijze van stucwerk

Stucwerk

Zijn uw muren niet het mooiste en wilt u deze onderhouden middels stucwerk? Dan is het belangrijk om u vooraf goed te informeren hierover. Zo weet u goed welke stucwerk mogelijkheden u hebt, welke prijzen hieraan verbonden zijn en welke andere zaken u op moet letten. Vandaar dat ik u graag in dit artikel alle mogelijkheden voorleg qua stucwerk, welke voordelen en nadelen hieraan zijn verbonden en uiteraard een prijsindicatie per m2. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk ook erg gebonden aan de stucadoor Veldhoven die u hebt gekozen voor de werkzaamheden.

Prijzen per stucwerk methode

Er zijn een zes soorten stucwerk beschikbaar, op respectievelijke volgorde qua prijs.

1. Spack

Deze manier van stucwerk om de muren glad te maken is de goedkoopste, aangezien er een spuitmachine wordt gebruikt hiervoor. De kwaliteit is redelijk laag door de dunne laag en wordt hierdoor voornamelijk gebruikt voor nieuwbouw. De kosten zijn ongeveer €8 tot €12 per m2.

2. Glad muren

De kosten voor dit stucwerk zijn gemiddeld 12 tot €20 per m2, wat hiermee de tweede goedkoopste stucwerk wijze is in de lijst. Hierbij worden de muren met een dunne laag glad gemaakt, wat vooral in de renovatie wordt gebruikt.

3. Fijn schuurwerk

Dit is werk wat iets meer precisie en vakmanschap vereist en wordt ook wel sierpleister genoemd. Hierbij worden de muren tot een bepaalde vlakheidsclassificatie netjes afgewerkt. De kosten hiervan zijn ongeveer €14 – €23 per pm2.

4. Leemstuc

Hierbij wordt het natuurlijke product leem gebruikt voor de afwerkingen van muren, wat een vochtregulerende werking heeft. Het heeft een sterke warmte-behoudende en geluiddempende werking, waarbij de kosten ongeveer €30 tot €40 per m2 zijn.

5. Beton ciré

Dit is een stucwerk waarbij stucwerk wordt gemengd met cement. Het geeft een luxe, warme uitstraling en het stucwerk is waterafstotend, stootvast en vereist nul onderhoud. De kosten hiervan zijn ongeveer €100 tot €140 per m2.

6. Tadelakt

Dit is een Marokkaanse stijl van stucwerk, voornamelijk gebruikt in badkamers. Het geeft een luxe uitstraling, is stootvast en waterdicht. Dit is redelijk vergelijkbaar met beton ciré, naast een andere uitstraling. De kosten hiervan staan op ongeveer €100 tot €140 per m2.